Βόρεια Εύβοια: Μία βροχούλα έπεσε και «έπνιξε» τις πυρόπληκτες περιοχές - Ανίκανοι να κάνουν και τα αντιπλημμυρικά έργα! Πλημμύρισαν με λασπόνερα σπίτια και επιχειρήσεις, καταστράφηκαν δρόμοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Βόρεια Εύβοια: Μία βροχούλα έπεσε και «έπνιξε» τις πυρόπληκτες περιοχές - Ανίκανοι να κάνουν και τα αντιπλημμυρικά έργα! Πλημμύρισαν με λασπόνερα σπίτια και επιχειρήσεις, καταστράφηκαν δρόμοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η βροχούλα, διάρκειας ούτε μιας ώρας, που έπεσε στη Βόρεια Εύβοια ήταν ικανή να «βουλιάξει» με λάσπη σπίτια, επιχειρήσεις και να καταστραφούν δρόμοι μέχρι και παραλίες από τα ορμητικά νερά που κατέβασαν λάσπες, πέτρες, κορμούς δένδρων, φερτά υλικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας από τους ποταμούς και τα καμένα δάση...

Αναμενόμενη εξέλιξη καθώς εδώ και δύο μήνες οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι των Δήμων και της Περιφέρειας δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα και τώρα βγαίνουν ξανά όπως με τις φωτιές του Αυγούστου και κλαίγονται στις κάμερες, αντί να κρύβονται από ντροπή ή ακόμη και να παραιτηθούν καθώς έχει φανεί κυριολεκτικά ...ότι δεν μπορούν τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν και πραγματοποίησε αυτοψία. Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε «ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Βόρεια Εύβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές».

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από τις περιοχές Αγία Άννα, Αχλάδι, Κοτσικιά και Ψαροπούλι (Βασιλικά):

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA