Πολυτεχνείο 2021: Ξύλο, επεισόδια και πορείες για την 48η επέτειο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πολυτεχνείο 2021: Ξύλο, επεισόδια και πορείες για την 48η επέτειο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με ξύλο, επεισόδια και πορείες ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Τετάρτη (17-11-2021)...

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί ομάδες φοιτητών συνεπλάκησαν, προσπαθώντας η μία να απομακρύνει την άλλη από την πύλη του Πολυτεχνείου. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην ένταση ακούγονται να λένε, μάλιστα, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση εδώ». 

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα συγκεντρωμένων δεν επέτρεψε την είσοδο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής στον προαύλιο χώρο για να καταθέσει στεφάνι.

Μπλόκο στην κατάθεση στεφάνου έβαλε μερίδα φοιτητών στους βουλευτές της ΝΔ, Θεοχάρη και Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο φοιτητές δημιούργησαν μπλόκο με τα σώματά τους και τους απέτρεψαν την είσοδό τους στο εσωτερικό. Μερίδα ατόμων αφαίρεσε το στεφάνι από την αντιπροσωπεία της Βουλής και το πέταξε.

Στη Πάτρα, όπου εκτιλύχθηκαν επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ με μολότοφ και χημικά.

Παράλληλα την αμερικανική σημαία έκαψαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της μεγάλης πορείας που πραγματοποιήθηκε. Η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Όταν έφτασε μπροστά στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση. Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και στη συνέχεια έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA