Χαλκίδα - Αβάντων: Χαμός με ανεμβολίαστη πελάτισσα που κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν την δέχτηκαν σε κατάστημα - Επέδειξε αρνητικό rapid test χωρίς barcode και δεν μπορούσε να ελεγχθεί αν είναι γνήσιο ή «μαϊμού» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα - Αβάντων: Χαμός με ανεμβολίαστη πελάτισσα που κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν την δέχτηκαν σε κατάστημα - Επέδειξε αρνητικό rapid test χωρίς barcode και δεν μπορούσε να ελεγχθεί αν είναι γνήσιο ή «μαϊμού» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με το «καλημέρα» το EviaZoom.gr κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Αβάντων στη Χαλκίδα με τα περισσότερα καταστήματα της πόλης, εντόπισε ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο είναι κωμικοτραγικό αλλά δείχνει με γλαφυρό τρόπο μία από τις σοβαρές «τρύπες» της διαδικασίας των ελέγχων, των πιστοποιητικών και της εφαρμογής των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ από τις 6 Νοεμβρίου 2021...

Το συμβάν, που δημοσιεύει αποκλειστικά το EviaZoom.gr, συνέβη την Τρίτη (09-11-2021) όταν μία 65χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα πήγε στο κατάστημα WIND. Η υπάλληλος, όπως οφείλει, της ζητάει κάποιο από τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, και η 65χρονη της δείχνει ένα χαρτί, το οποίο προερχόταν από ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο της Χαλκίδας με σφραγίδα και υπογραφή της γιατρού και ανέγραφε (σ.σ. με ημερομηνία 09-11-2021) ότι η 65χρονη υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο ήταν αρνητικό. Η υπάλληλος παίρνει το κινητό για να σκανάρει το έγγραφο, στο οποίο διαπιστώνει με έκπληξη ότι δεν υπάρχει barcode (σ.σ. ο λεγόμενος κωδικός επαλήθευσης QR code) με αποτέλεσμα να της απαγορεύσει την είσοδο καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει, όπως ορίζει ο νόμος, αν το τεστ είναι σε ισχύ, ή έχει περάσει το 48ωρο, το οποίο ιατρικό έγγραφο μπορούσε να ήταν μέχρι και «μαϊμού».

Και τότε ξεκίνησε ο «κακός» χαμός με την 65χρονη να εισβάλει στο κατάστημα. Διαμαρτυρήθηκε έντονα και ωρυόταν στον ιδιοκτήτη και στους υπαλλήλους ότι ήθελε να πληρώσει έναν λογαριασμό και έλεγε, όπως θα δείτε, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα με αυτό το έγγραφο είχε μπει κανονικά σε εμπορικά καταστήματα αλλά και στον Δήμο Χαλκιδέων χωρίς να το ελέγξουν, να σκανάρουν δηλαδή το έγγραφο, τονίζοντας η 65χρονη ότι δεν γνωρίζει από υπολογιστές, ίντερνετ και από κινητά αφής, ενώ «πέταξε» και την έκφραση «θα πληρώσω εγώ το πρόστιμο...».

Τελικά ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι, αφού της εξήγησαν τα προαναφερόμενα όσον αφορά την πιστοποίηση του εγγράφου, της ζήτησαν να φύγει από το κατάστημα όπως και έγινε ωστόσο η 65χρονη ήταν έξαλλη και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία να έρθει στο σημείο γιατί δεν την δέχτηκαν στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι μόλις άκουσαν την 65χρονη, ένας από τους αστυνομικούς συνομίλησε με το προσωπικό του καταστήματος και ακολούθως της εξήγησαν αυτό που της είχε ειπωθεί ότι δεν υπάρχει barcode (σ.σ. ο λεγόμενος κωδικός επαλήθευσης QR code) αλλά οι σκηνές απείρου κάλλους συνεχίστηκαν με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μάθουν τηλεφωνικά αν τελικά αυτό το έγγραφο ήταν νόμιμο, (σ.σ. προφανώς κάλεσαν στο τηλέφωνο και την μικροβιολόγο για να επαληθεύσουν τα λεγόμενα της) και στο τέλος είπαν στην 65χρονη ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα ενημερώνοντας και το προσωπικό του καταστήματος.

Το συμπέρασμα;

Και το προσωπικό του καταστήματος σωστά δεν δέχτηκε να την εξυπηρετήσει αλλά και η 65χρονη όντως είχε κάνει το τεστ το οποίο είχε βγει αρνητικό, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, αλλά παρ΄όλα αυτά στα προηγούμενα καταστήματα που είχε πάει όπως και στο Δήμο Χαλκιδέων δεν έλεγξε κανείς το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο μπορούσε φυσικά να ήταν «μαϊμού». Και τελικά τα «κάστανα από τη φωτιά» τα έβγαλαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση της 65χρονης και για να εξυπηρετήσουν την συγκεκριμένη κυρία άρχισε ο ένας μετά τον άλλον να καλεί στο τηλέφωνο για να ενημερωθούν αν ήταν γνήσιο και σε ισχύ το rapid test...

Και αυτή είναι μία περίπτωση που αποκαλύφθηκε τυχαία και έγινε με το «καλημέρα»...

Πρόκειται για μία κραυγαλέα «τρύπα» της διαδικασίας των ελέγχων, των πιστοποιητικών και της εφαρμογής των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ από τις 6 Νοεμβρίου 2021 και οι αρμόδιοι της κυβέρνησης πρέπει να το δουν και να το διορθώσουν άμεσα την στιγμή που οι ανεμβολίαστοι παραμένουν αμετάπειστοι και τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τέλος όπως θα δείτε η 65χρονη έκανε και αποκλειστική δήλωση φεύγοντας στη κάμερα του EviaZoom.gr που αποκάλυψε καρέ-καρέ το απίστευτο κωμικοτραγικό γεγονός.

Δείτε αποκλειστικές ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA