Υγειονομική «βόμβα» ο ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας: Αποκλειστικά στο EviaZoom.gr η παθολόγος που νόσησε με κορονοϊό και απευθύνθηκε στους αρμόδιους μέχρι την Δήμαρχο για τα ανύπαρκτα μέτρα αλλά αδιαφόρησαν τελείως και την απείλησαν ότι θα την απολύσουν! Κόλλησαν επίσης το παιδί και ο πατέρας της - «Το χάλι της Χαλκίδας δεν το έχω δει πουθενά...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υγειονομική «βόμβα» ο ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας: Αποκλειστικά στο EviaZoom.gr η παθολόγος που νόσησε με κορονοϊό και απευθύνθηκε στους αρμόδιους μέχρι την Δήμαρχο για τα ανύπαρκτα μέτρα αλλά αδιαφόρησαν τελείως και την απείλησαν ότι θα την απολύσουν! Κόλλησαν επίσης το παιδί και ο πατέρας της - «Το χάλι της Χαλκίδας δεν το έχω δει πουθενά...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλύτερα να το κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας γιατί είναι ντροπή να λειτουργεί με αυτό το τρόπο... Έχω κάνει αγροτικό στη Σκιάθο, έχω τελειώσει στα Γιάννενα, έχω δει και άλλες επαρχίες, το χάλι της Χαλκίδας, λυπάμαι πολύ που θα το πω γιατί είμαι από΄δω, δεν το έχω δει πουθενά...»

Αποκαλύψεις - «φωτιά» στο EviaZoom.gr από την ιατρό παθολόγο κ.Κόλλια που εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, ο οποίος αποτελεί στη κυριολεξία υγειονομική «βόμβα» και ένας Θεός ξέρει πόσοι άνθρωποι έχουν κολλήσει κορονοϊό αποκρύπτοντας το.

Στο EviaZoom.gr μίλησε αποκλειστικά η 54χρονη ιατρός παθολόγος κ.Κόλλια που διαμένει στη Δροσιά Χαλκίδας και εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, εδώ και αρκετά χρόνια, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Τσιριγώτη, και πριν 1,5 εβδομάδα η ίδια διαγνώστηκε με κορονοϊό, αν και πλήρως εμβολιασμένη, καθώς δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, -ο χώρος είναι μικρός και δεν υπάρχουν αποστάσεις και αερισμός-, ενώ κόλλησαν τον ιό στη συνέχεια το 8χρονο παιδί της και ο 82χρονος πατέρας της, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε μονάδα COVID-19 του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα έχει καταγγείλει όλα αυτά στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη, στον Γενικό Ιατρό - Υπεύθυνο του ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, Παύλο Αϊβαζίδη και η απάντηση που πήρε ήταν μόνο απειλές (σ.σ. ότι θα απολυθεί κ.α.), ενώ η κ. Κόλλια απευθύνθηκε και στην Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, η οποία αδιαφόρησε εντελώς, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί έκπληξη...

Η παθολόγος κ.Κόλλια: 

 

Δείτε τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ.Κόλλια αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη:

«Έχω κολλήσει κορονοϊό από την προηγούμενη εβδομάδα και είμαι σε καραντίνα και κόλλησε από μένα ο μικρός μου γιος 8 ετών όπου ευτυχώς το πέρασε 2 μέρες με πυρετό και ο μπαμπάς μου, ο οποίος είναι 82 ετών και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εργάζομαι στον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας εκεί στην Τσιριγώτη στον 2ο όροφο. Με αφορμή και αυτό τώρα θέλω να πω ότι το ιατρείο είναι χωρίς παράθυρο από το 2005 που έχω έρθει. Είναι αορίστου η σύμβαση μου, μόνιμη δηλαδή, είμαι στον ΟΚΑΝΑ όπου διοικητικά ανήκει στο Υπουργείο Υγείας μεν αλλά δεν είμαστε στο νοσοκομείο, είμαστε και ιδιωτικού δικαίου είναι λίγο ιδιαίτερο το καθεστώς, απλά στεγαζόμαστε σε χώρους νοσοκομείων. Είμαστε από τις μόνες μονάδες στη Χαλκίδα που δεν έχουν πάει σε χώρο νοσοκομείου ένα θέμα πολύ σοβαρό είναι αυτό.. Το νοσοκομείο Χαλκίδας για κάποιο λόγο μας ελέγχει, μας δίνει τα έξοδα και όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένο είναι και ποινικό αδίκημα να δίνεις χρήματα για συντήρηση ενός κτιρίου που δεν είναι δική σου υπηρεσία, και από την άλλη δεν μας θέλει στο χώρο του, δηλαδή παίζονται διάφορα παιχνίδια εκεί και αυτά τα έχω καταλάβει μετά από πολλά χρόνια γιατί στην αρχή το 2005 που ήρθα ήμουν εγώ και ο κ. Σουγιουλτζής ένας ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από 6 χρόνια... Ο προηγούμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας μας είχε υποσχεθεί ότι θα μεταφερθούμε και ο καινούργιος Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας δεν θέλει ούτε να ακούσει για τον ΟΚΑΝΑ... Για να καταλάβετε υπάρχει νοσηλεύτρια, παλιά υπήρχαν και άλλα άτομα του νοσοκομείου, τα οποία απασχολούνται σε εμάς αλλά είναι παράνομο δεν ανήκουν σε εμάς.

Εγώ είμαι εμβολιασμένη όπως θα έπρεπε. Μπαίνουν ασθενείς..., Άμα το δείτε το ιατρείο είναι σαν αποθήκη. Έχω διαμαρτυρηθεί ακόμα και στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ γιατί δεν εξασφαλίζονται ούτε τα 2 μέτρα απόστασης, όσο και να φορέσω μάσκα και γάντια την ώρα που θα μπει κάποιος μετά ο χώρος δεν αερίζεται καθόλου, δηλαδή αν βγάλω την μάσκα και υπάρχει στο χώρο κάτι είναι τόσο μικρός ο χώρος που θα παραμείνει αυτό ώρες, δεν αερίζεται, δεν λέμε ότι την ώρα που εξετάζεις τον ασθενή να είναι ανοιχτό παράθυρο; Παρακάλεσα λοιπόν να μεταφερθούμε και μας λέγανε "μην μιλάς γιατί θα μεταφερθείτε", τελικά μας κοροϊδεύανε, λοιπόν τώρα έχει ξεχαστεί αυτό πέρασαν 2 χρόνια δεν πρόκειται να μεταφερθούμε, και έλεγα τουλάχιστον να ανοίξουν μία τζαμαρία για να μπαίνει τουλάχιστον λίγο αέρας και φως. Ούτε αυτό δεν έκαναν... Αυτό ήταν πανεύκολο να γίνει!

Λοιπόν αυτός που έχουμε προσωρινό υπεύθυνο στον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, Αϊβαζίδης Παύλος λέγεται και είναι γενικός ιατρός, είναι πρωτοβάθμιος αλλά εγώ είμαι παραπάνω, τέλος πάντων. Εκτελεί χρέη υπεύθυνου και όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι για να βοηθήσει σαν συνάδελφος, εδώ και έναν χρόνο όταν άρχισε ο κορονοϊός πήρε ένα γραφείο το οποίο το μοιράζονταν με άλλους υπαλλήλους όλα τα χρόνια δηλαδή το μοιραζόμασταν, τους έβγαλε έξω στο χώρο υποδοχής το κράτησε μόνος του και έχει ένα ωραιότατο γραφείο ο κύριος αυτός με ένα τέλειο παράθυρο και αυτά, και εγώ που είμαι παλαιότερη παρέμεινα στην αποθήκη. Διαμαρτυρήθηκα και αρνείται να χρησιμοποιώ το δικό του γραφείο έστω και συναδελφικά να το μοιραζόμαστε δηλαδή όταν έχω κάποιον ασθενή να βγαίνει αυτός λίγο έξω για να βλέπω τον ασθενή μου. Ο κύριος αυτός είναι και στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. Μου γίνεται ένας πόλεμος συστηματικός για να με αναγκάσουν να παραιτηθώ και μου έκανε κάποιες αναφορές με ψέμματα ότι δημιουργώ θέματα, ότι δεν δουλεύω κ.λ.π., θέλω να πω ότι η καταγγελία μου επικεντρώνεται πρώτα σε αυτόν (σ.σ. Παύλο Αϊβαζίδη) και μετά στους υπόλοιπους. Είναι απαράδεκτος, το κάνει επίτηδες, με σαμποτάρει και προσπαθεί να με κάνει να παραιτηθώ, του έχω κάνει αγωγή για την θέση που πήρε χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Όσον αφορά τον κορονοϊό δεν τηρείται τίποτα σας λέω. Ούτε η απόσταση του 1,5 - 2 μέτρων, ούτε ο αερισμός και επίσης υπάρχει ένας νόμος του Υπουργείου που λέει ότι σε χώρο χωρίς παράθυρο δεν μπορείς να βάλεις το κλιματιστικό. Εγώ το καλοκαίρι πέρυσι αναγκάστηκα να πάρω άδεια ένα - ενάμιση μήνα, που δεν το κάνουμε εμείς οι γιατροί, γιατί είχε τόσο πολύ ζέστη που δεν μπορούσα να ανάψω κλιματιστικό και δεν μπορούσα να δουλέψω από τη ζέστη και φέτος ζήτησα το ίδιο γι΄αυτούς τους ειδικούς λόγους του ιατρείου και από τον κύριο αυτό και από τα κεντρικά ζήτησα δηλαδή τηλεργασία και δεν μου την δώσανε την άδεια. Είμαι σε αδιέξοδο πολύ καιρό γι'αυτό με βλέπετε έτσι συναισθηματικά φορτισμένη. Στο τέλος αναγκάστηκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες και έκλεισα την πόρτα στους ασθενείς και είπα ότι οι οδηγίες λένε μόνο με ραντεβού κάτι που δεν κάνω γιατί εγώ είμαι η μόνη που βλέπω ασθενείς χωρίς ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή, ότι μου ζητήσουν δηλαδή απαντάω τους καλώ και μιλάμε, και αναγκάστηκα να το κάνω.

Επίσης οι ασθενείς για κάποιο λόγο στον ΟΚΑΝΑ δεν πρέπει να κάνουν rapid test - self test όταν μπαίνουν μέσα, ενώ στο νοσοκομείο όταν πάνε να δώσουν αίμα πρέπει να κάνουν. Και πριν ένα χρόνο είχα γράψει για όλα αυτά στη σελίδα του facebook των Παραπόνων του Δήμου Χαλκιδέων και με πήρε τηλέφωνο ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και με απείλησε ότι θα με απολύσει γιατί τον εξέθεσα όπως μου είπε. Ο Δήμος της κ.Βάκα τα έχει καλά μάλλον με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος δεν έχει πάρει καμία θέση, το έχω πει και στην ίδια την κ.Βάκα μία φορά που την είχα δει κατά τύχη και αδιαφόρησε εντελώς. Είδα στο instagram τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να έχει έρθει στη Χαλκίδα και να βγαίνει με την Βάκα και από τον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας δεν ήρθε καθόλου. Είμαι η μόνη που μιλάω από τον ΟΚΑΝΑ και έχω εχθρούς και από το προσωπικό, δεν ξέρω τι συμφέροντα υπάρχουν από πίσω, κάποια τα ξέρω, κάποια δεν τα ξέρω. Δεν είναι λόγια δικά μου, δεν κάνω προεκλογικό αγώνα εναντίον κάποιων, υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος για την υγεία όλων μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ιατρικές γνώσεις. Είναι τραγικό. Είναι και Γενικός Ιατρός και δεν καταλαβαίνει αυτά που λέω, δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα.

Καλύτερα να το κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας γιατί είναι ντροπή να λειτουργεί με αυτό το τρόπο... Έχω κάνει αγροτικό στη Σκιάθο, έχω τελειώσει στα Γιάννενα, έχω δει και άλλες επαρχίες, το χάλι της Χαλκίδας, λυπάμαι πολύ που θα το πω γιατί είμαι από΄δω, δεν το έχω δει πουθενά...

Ήταν θέμα να χρόνου να κολλήσω κορονοϊό εκεί. Δεν είχα όσφρηση καθόλου, δεν ένιωθα καλά και έτσι το υποψιάστηκα. Είχα κάνει τεστ και τις προηγούμενες μέρες και είχε βγει αρνητικό. Μετά έκανα νέο τεστ και βγήκε θετικό και την επόμενη ημέρα επανέλαβα το τεστ σε ένα εργαστήριο με rapid και ήταν θετικό. Αμέσως πήρα στη δουλειά και δεν πήγα από την προηγούμενη Τετάρτη. Έχω δέκατα έχω μία καταβολή. Το παιδί μου που ήταν ανεμβολίαστο 8 ετών έκανε δύο ημέρες υψηλό πυρετό. Ο πατέρας μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έχουν στα επείγοντα του COVID αγροτικούς γιατρούς. Τον είδε μία νεαρή αγροτική γιατρός που είχε έρθει στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, με την οποία μίλησα στο τηλέφωνο και είχε ύφος σε εμένα που είμαι παθολόγος και εντατικολόγος, μου έκανε και υποδείξεις, εν πάση περιπτώση, δεν έκανε κάτι λάθος αυτή, αλλά δεν τον κράτησε στην αρχή γιατί φοβόταν αν μπει στη κλινική ότι θα κολλήσει χειρότερα. Καμία εμπειρία τίποτα. Δηλαδή είναι τραγικό...Εδώ και αν χρειάζεται καταγγελία. Αν ο πατέρας μου χειροτερέψει είμαι σε δίλημμα να τον ξαναστείλω εκεί. Καλύτερα να τον έχω εδώ με φάρμακα, να τον αφήσω εδώ όσο αντέξει, να πάει εκεί τι για να πεθάνει;»

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA