10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιβεβαιώνει την καταγγελία στο EviaZoom.gr για την έλλειψη δασκάλας στη ΣΤ΄ τάξη και κατακρίνει τον Δάσκο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιβεβαιώνει την καταγγελία στο EviaZoom.gr για την έλλειψη δασκάλας στη ΣΤ΄ τάξη και κατακρίνει τον Δάσκο

Με αφορμή το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με τίτλο: "Καταγγελία γονέων στο EviaZoom.gr: «Η δασκάλα έφυγε και το παιδί μας δεν κάνει μάθημα, πλήρης αδιαφορία του Δάσκου»", ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας απέστειλε την εξής ανακοίνωση:

«O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας θα ήθελε να κάνει μία τοποθέτηση σχετικά με την καταγγελία που έχει γίνει από γονείς του 10ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας για την έλλειψη δασκάλας στο ένα τμήμα της Στ τάξης και τις δηλώσεις του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κου Δάσκου.

Ο κος Δάσκος δήλωσε στα μέσα ότι στην έκτη τάξη έρχονται πολύ λιγότερα παιδιά από αυτά που είναι εγγεγραμμένα, γεγονός που δικαιολογεί την συνένωση των δύο τμημάτων, ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ότι η πρακτική της συνένωσης ακολουθείται κατά κόρον στα σχολεία της χώρας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει εγγράφως ζητήσει την επίλυση του θέματος από την Πρωτοβάθμια, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση.

Στην Στ' τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας είναι εγγεγραμμένα από την αρχή της χρονιάς 36 παιδιά. Γι αυτό είχαν γίνει 2 τμήματα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ο κύριος Δάσκος θεωρεί ότι τα παιδιά που δεν έρχονται στο σχολείο είναι καλύτερα να διαγραφούν αντί να προσπαθήσει να τα εντάξει στην εκπαίδευση, πάλι αυτό θα πρέπει να γίνει με δική του απόφαση.

Δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να αναλάβουν τέτοια πρωτοβουλία. Διαφορετικά θα πρέπει να στείλει εκπαιδευτικό για το δεύτερο τμήμα της έκτης. Δεν είναι δυνατόν επί 2,5 μήνες τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα.

Αν κάτι τέτοιο γίνεται κατά κόρον στα σχολεία της χώρας είναι ντροπή και όχι δικαιολογία για την απραξία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και του Υπουργείου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA