«Έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο...» , λέει ο Γιάννης Καλλιάνος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο...» , λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε περιοχές πάνω από 200 μ. υψόμετρο «βλέπει» ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος...

Μιλώντας στο newsit.gr διευκρίνισε ότι το Σαββατοκύριακο έρχεται πολύ κρύο τονίζοντας τα εξής:

«Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ουσιαστικά μία έντονη κακοκαιρία που θα επηρεάσει την χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Θα έχουμε φαινόμενα όπως βροχές στα κεντρικά και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας. Από την Θεσσαλία και νοτιότερα με τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν από τα ορεινά τμήματα σε ημιορεινές περιοχές αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές σε χαμηλότερο υψόμετρο, πεδινές.

Θα χιονίσει στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 200 μ. υψόμετρο σε Θεσσαλία, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Επίσης κυρίως στα ανατολικά της Πελοποννήσου θα χιονίσει σε περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 400 μ. υψόμετρο. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται άκρως χειμωνιάτικο και για πολλά τμήματα της Αττικής. Στην Αττική θα δουν χιόνι οι κάτοικοι σε περιοχές που βρίσκονται σε 400 μ υψόμετρο. Αναμένουμε να χιονίσει από τους Θρακομακεδόνες και πάνω, Δροσιά, Διόνυσο κτλ. Στα βόρεια προάστια είναι οριακά γιατί βρίσκονται σε 300 μ. υψόμετρο.

Σε τέτοιου είδους χιονοκακοκαιρίες, και επειδή έχουμε κάποιες ημέρες πριν το Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως να έχουμε κάποιες μικροαλλαγές στα τελικά προγνωστικά στοιχεία. Στην περίπτωση όπου θα έχουμε πιο πολύ κρύο, είτε στην περίπτωση που θα έχουμε εξασθενημένη κακοκαιρία, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις τις επόμενες ημέρες στα δεδομένα.

Οι θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας μέγιστη 8°C ελάχιστη 4°C. Στα βόρεια προάστια το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ελάχιστη θερμοκρασία στους 0°C ενώ σε Δροσιά, Διόνυσο και σε περιοχές όπου θα χιονίσει μπορεί να πέσει και υπό το μηδέν».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA