Αποζημιώσεις- «ψίχουλα»: 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα δίνει η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» και 1.000 ευρώ η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» σε επιβάτες για την ταλαιπωρία - Αρνητικοί οι οδηγοί προχωρούν σε μηνύσεις και αγωγές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αποζημιώσεις- «ψίχουλα»: 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα δίνει η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» και 1.000 ευρώ η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» σε επιβάτες για την ταλαιπωρία - Αρνητικοί οι οδηγοί προχωρούν σε μηνύσεις και αγωγές

Η αποζημίωση 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» ότι θα δώσει για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξαγρίωσε περισσότερο τους χιλιάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και ακινητοποιήθηκαν για πάνω από 24 ώρες, οι περισσότεροι των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματα τους και να φύγουν με τα πόδια για να σωθούν...

Πολλοί εγκλωβισμένοι οδηγοί και συνεπιβάτες έχουν επικοινωνήσει με δικηγορικά γραφεία για να κινηθούν νομικά με μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να ζητήσουν αποζημίωση χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία για τον απίστευτο εφιάλτη που έζησαν.

Όπως ανέφερε το dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, στα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν.

Η Κ.Φραγκάκη τονίζει ότι ο κίνδυνος στον οποίο υποβλήθηκαν ήταν τεράστιος λόγω του ψύχους, της μεγάλης χιονόπτωσης που κάλυψε τα αυτοκίνητα τους ενώ πολλοί δεν είχαν ούτε καν βενζίνη για να ζεσταθούν και ταυτόχρονα πεινούσαν

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η μη ύπαρξη διαφυγής, τους έχει προκαλέσει μεγάλη ψυχική καταπόνηση.

Η ευθύνη της εταιρείας για αποζημίωση συνίσταται στο γεγονός ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ως όφειλε για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να φέρει ευθύνη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, εξήγησε η Κ.Φραγκάκη.

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε, υφίστανται ποινικές ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο και τη διατάραξη των συγκοινωνιών και οι εγκλωβισμένοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ποινικά και αστικά για τη δικαίωση τους.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποζημίωση 1.000 ευρώ σε επιβάτες για την ταλαιπωρία - Ποια δρομολόγια αφορά

Αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ θα λάβουν επιβάτες δρομολογίων που υπέστησαν ταλαιπωρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Καραμανλής, με τη διοίκηση της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες των δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για την ταλαιπωρία τους. Κατόπιν αυτού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

Σε ανακοίνωσή της στο μεταξύ για τα όσα εκτυλίχθηκαν η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» σημειώνει πως το απόγευμα της Δευτέρας «η σιδηροδρομική σύνδεση από και προς Θεσσαλονίκη διεκόπη, λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας 54 και πτώσης δένδρου, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια 55 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) και 56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) που ήταν ήδη σε πορεία, να αναμένουν στο σταθμό της Οινόης. Οι αμαξοστοιχίες ήταν σταθμευμένες με ασφάλεια εντός του σταθμού και είχαν θέρμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής. Με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά».

Οδύσσεια για πάνω από 400 επιβάτες - «Μας έβγαλαν από το τρένο για να μην έχουν ευθύνη μας είπαν»

Επιβάτες καταγγέλλουν πως ξέμειναν από νερό και τρόφιμα, ενώ για αρκετές ώρες παρέμειναν και χωρίς θέρμανση. Καταγγέλλουν ακόμη πως τους είχαν ενημερώσει από τη 1 το βράδυ πως θα πάει στο σημείο εκχιονιστικό να καθαρίσει τις γραμμές ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

«Μας έβγαλαν από το τρένο για να μην έχουν ευθύνη μας είπαν», τόνισαν επίσης.

Μετά από περίπου 18 ώρες παρατημένοι στη μέση του πουθενά, οι περίπου 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας που ακινητοποιήθηκε στην Οινόη μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία και αποχωρούν από το σημείο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA