Τελικά φταίει το χιόνι! «Πινγκ πονγκ» ευθυνών για την ξεφτίλα στην Αττική Οδό - Εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα πάνω από 24 ώρες, τα εγκατέλειψαν στο τέλος οι περισσότεροι οδηγοί - Χάος και στη Λεωφόρο Μεσογείων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τελικά φταίει το χιόνι! «Πινγκ πονγκ» ευθυνών για την ξεφτίλα στην Αττική Οδό - Εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα πάνω από 24 ώρες, τα εγκατέλειψαν στο τέλος οι περισσότεροι οδηγοί - Χάος και στη Λεωφόρο Μεσογείων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάρτε μία μικρή γεύση από το «πινγκ πονγκ» ευθυνών για την ξεφτίλα και το χάος που σημειώθηκε ειδικά στην Αττική Οδό που θεωρείται ο πιο υπερσύγχρονος δρόμος της Ελλάδας αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε Αλπική Οδό με αφορμή έναν χιονιά που γνώριζαν ότι θα έρθει εδώ και μέρες...

Αττική Οδός: «Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών»

«Δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές», τόνισε η βαριά έκθετη εταιρεία στην αρχή.

Πατούλης για Αττική Οδό: «Αυτή ευθύνεται, δεν έβγαλαν μηχανήματα»

«Δεν βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή των οχημάτων», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Συγνώμη» από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο αλλά τα έριξε και στους μετεωρολόγους...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο φιάσκο στην Αττική Οδό ζήτησε μία συγγνώμη στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοιας έντασης φαινόμενα», αφήνοντας αιχμές για τους μετεωρολόγους.

Απαντώντας ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι η «κακοκαιρία με την ονομασία "Ελπίς" χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, δόθηκε κόκκινος συναγερμός και από πλευράς της ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια».

Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού: «Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»

«Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρεία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια», είπε ο Διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου.

Για την ιστορία εγκλωβίστηκαν πάνω από 24 ώρες περίπου 5.000 αυτοκίνητα, οι περισσότεροι οδηγοί τα εγκατέλειψαν και έφυγαν περπατώντας για να σωθούν, και στο τέλος έφτασαν εκεί κάποιοι φαντάροι και εκαμίτες για να τους προσφέρουν μπουκαλάκια νερό. Μετά από 48 ώρες την Τετάρτη (26-01-2022) αναμένεται (;) να ανοίξει η Αττική Οδός αφού απομακρυνθούν τα οχήματα.

Εκατοντάδες οδηγοί αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της εταιρείας Αττικής Οδού και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου για τον εφιάλτη που έζησαν την ώρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει με 2.000 ευρώ κάθε αυτοκίνητο (σ.σ. γελάνε και τα τσιμέντα) μετά από προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαια η κυβέρνηση τονίζει ότι αυτή η αποζημίωση δεν εμποδίζει τις νομικές ενέργειες των οδηγών κατά της εταιρείας, είναι δηλαδή διαφορετικά πράγματα το ένα με το άλλο.

Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί για ώρες και στη Λεωφόρο Μεσογείων

Απελπιστική ήταν η κατάσταση και στη Λεωφόρο Μεσογείων με επίσης χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους και ακινητοποιημένους.

Οι οδηγοί ήταν αγανακτισμένοι και φώναζαν:

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα...»

Την ίδια στιγμή αστυνομικά οχήματα είχαν κλείσει την Κατεχάκη κάτι που δεν έπρεπε να γίνει όπως έλεγαν.

Συμπέρασμα: Στο τέλος θα φταίει το χιόνι που έπεσε...

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA