Αυστραλία: Έφαγε «πόρτα» ο πάμπλουτος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς γιατί είναι ανεμβολίαστος - «Θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του...», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυστραλία: Έφαγε «πόρτα» ο πάμπλουτος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς γιατί είναι ανεμβολίαστος - «Θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του...», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας

Θρίλερ με τον Σέρβο κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ενημέρωσε επίσημα ότι θα βρεθεί στην Αυστραλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όντας ο μοναδικός τενίστας που θα αγωνιστεί, όντας ανεμβολίαστος...

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να παίρνει θέση και να αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό όταν προσγειωθεί στην χώρα, διαφορετικά θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Η νέα εξέλιξη της υπόθεσης έχει ως εξής:

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα περάσει τουλάχιστον τις επόμενες 72 ώρες σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, προτού διεξαχθεί τη Δευτέρα (10-01-2022) η επόμενη ακρόαση στην έφεσή του, για την ανατροπή της απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία, λόγω του μη εμβολιασμού του.

Ο Σέρβος παραμένει απομονωμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου, 5 χλμ. βόρεια του Melbourne Park, αφού οι αρχές ακύρωσαν και τη βίζα του όταν έφτασε στην Αυστραλία.

Στη σημερινή ακρόαση στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό δικαστήριο της Αυστραλίας, εκπρόσωποι του Σέρβου πρωταθλητή και του Υπουργού Μετανάστευσης συμφώνησαν ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση για την απέλαση του 20 φορές νικητή Grand Slam πριν από την ακρόαση της Δευτέρας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η ακρόαση θα γίνει μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Australian Open του 2022, ενός τουρνουά στο οποίο ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννέα φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA