Αυτοψία στη Βόρεια Εύβοια με συνοδεία Κυβερνητικού κλιμακίου - «Είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται αποζημίωση και σε όσους έχουν πληγεί έμμεσα» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυτοψία στη Βόρεια Εύβοια με συνοδεία Κυβερνητικού κλιμακίου - «Είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται αποζημίωση και σε όσους έχουν πληγεί έμμεσα» (ΦΩΤΟ)

Στη Βόρεια Εύβοια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας μετέβη την Δευτέρα (17-01-2022) ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αμυρά...

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από αρμόδια στελέχη των Υπουργείων, τον Δήμαρχο Μαντουδίου Γιώργο Τσαπουρνιώτη και τοπικούς φορείς, επισκέφτηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας και παραγωγικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο ΥφΑΑΤ μίλησε απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους των κτηνοτρόφων για την προσπάθεια που καταβάλλεται αναφορικά με το ζήτημα των ζωοτροφών και επαναβεβαίωσε ότι πλέον το ζητούμενο είναι ο καθορισμός ζωνών βόσκησης.

«Μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για το θέμα της βόσκησης. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές και παλεύουμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη, ώστε να υπάρχει μια σταθερή ροή. Το δύσκολο είναι να καθοριστούν οι περιοχές που θα μπορούν να βοσκήσουν τα κοπάδια και να χαραχτούν και οι ζώνες που θα επιτρέπουν τη μετάβαση των κοπαδιών σε αυτές τις περιοχές», υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους κλάδους που επλήγησαν από την πυρκαγιά, επισήμανε ότι «Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και ο εμμέσως πληττόμενος και παίρνει αποζημίωση. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους, είτε υπάρχει ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο, είτε όχι.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΑΑΤ, γίνεται αυτή η πρώτη κίνηση στήριξης στον κλάδο, στοχευόμενα, με κονδύλια που θα έχουν την εξής κατανομή: Θα λάβει αποζημίωση 40 ευρώ ανά ζώο ο επαγγελματίας που έχει πληγεί άμεσα, και 20 ευρώ αυτός που έχει πληγεί έμμεσα. Σύμφωνα βέβαια με τα ζώα που έχουν κατοχυρώσει στον ΕΛΓΑ», κατέληξε.
Τέλος, ο ΥφΑΑΤ ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία σφαγείου στην Β. Εύβοια, θα ξεκινήσουν άμεσα. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωράμε τη μελέτη για σφαγείο. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα δεκαετιών», είπε και υπογράμμισε ότι «Τώρα που υπάρχει χωροθέτηση, θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στις εργασίες, για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια το σφαγείο που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA