Κορονοϊός - Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανύπαρκτα μέτρα σε επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και λοιπούς χώρους - Και δεύτερη κλινική covid στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός - Χαλκίδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανύπαρκτα μέτρα σε επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και λοιπούς χώρους - Και δεύτερη κλινική covid στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και αρκετό καιρό «φωνάζει» το EviaZoom.gr ότι στην Εύβοια και ειδικά στη Χαλκίδα είναι ανύπαρκτα τα μέτρα κατά του κορονοϊού σε επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και λοιπούς χώρους, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων...

Η επιβεβαίωση των όσων έχει γράψει το EviaZoom.gr ήρθε με τον πιο περίτρανο τρόπο από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και συγκεκριμένα μέσω της προέδρου της, Κατερίνας Ξύδη, μετά από μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία με την συμμετοχή και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η Κατερίνα Ξύδη τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση με την πανδημία δεν πάει άλλο καθώς τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κ.α.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η μετάλλαξη όμικρον είναι είναι απλό συνάχι και ότι σύντομα έρχεται το τέλος της πανδημίας, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Όσο τα κρούσματα αυξάνονται, αυξάνονται και οι νοσηλείες και οι κλινικές δεν έχουν ακόμα αποσυμφορεθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα και ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Ο ιός μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στην υγεία όσων νοσούν και στη Χαλκίδα και ενώ η κυβέρνηση ανοίγει δεύτερη κλινική covid χωρίς την απαραίτητη στελέχωση. Μετατρέπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο στερώντας και από τον λαό της Εύβοιας το πιο κοντινό νοσοκομείο Παίδων εν μέσω πανδημίας.

Ανοίγει τα σχολεία με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα, επιμένει να μην μειώνει τους μαθητές ανά τάξη να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργίας τους. Εγκαταλείπει οποιαδήποτε προσπάθεια ιχνηλάτησης και περιορισμού της διασποράς και οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους μάσκες και τεστ.

Αρνείται πεισματικά να πάρει τα μέτρα στους χώρους δουλειάς και μέσα μεταφοράς. Η κυβέρνηση μειώνει την καραντίνα σε 5 μέρες ενώ ξέρουν ότι ένας από τους τρεις που νοσούν είναι μεταδοτικός και μετά από τις 5 μέρες. Αναγκάζει δηλαδή θετικούς και μεταδοτικούς εργαζόμενους να γυρίσουν στις δουλειές τους για να μεταδώσουν και πάλι τον ιό.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας. Να δυναμώσουμε την κοινή δράση των σωματείων», ανέφερε.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας τονίζοντας τα εξής:

«Ενώ το Εργατικό Κέντρο θα έπρεπε να παίρνει πρωτοβουλίες, να οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων της Εύβοιας, έχει κατεβάσει ρολά. Ακόμα και όταν αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση να πάρουν κάποιες αποφάσεις, η δράση τους περιορίστηκε σε δημόσιες σχέσεις. Ανέβαλαν μέχρι και το συνέδριο. Η πλειοψηφία της διοίκησης επιλέγει να μην ασχοληθεί με τα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, με την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε, με την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Αυτή τους η στάση εκ των πραγμάτων τους βάζει με την πλευρά της εργοδοσίας όχι με την δική μας πλευρά. Εκ των πραγμάτων η στάση τους στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA