Θεοδωρικάκος: «Πρόστιμα στους Πακιστανούς...» - Eκαναν κορονοπάρτι στην πλατεία Συντάγματος υπό την απουσία της αστυνομίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θεοδωρικάκος: «Πρόστιμα στους Πακιστανούς...» - Eκαναν κορονοπάρτι στην πλατεία Συντάγματος υπό την απουσία της αστυνομίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος του Πακιστανικού Συλλόγου είχε και το θράσος να ζητήσει να ακυρωθούν και τα πρόστιμα στους Πακιστανούς που παραβίασαν με προκλητικό τρόπο κάθε μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού, χωρίς να επενέβη ποτέ η αστυνομία...

Με ανάρτηση στο twitter απαντά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον Πρόεδρο του Πακιστανικού Συλλόγου, ο οποίος λίγο νωρίτερα με επιστολή του ζήτησε την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν «πλημμυρίσει» την πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις.

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν επιβληθεί περίπου 60 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας κατά την εν λόγω συνάθροιση. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι τα πρόστιμα δεν πρόκειται να ακυρωθούν.

Εξηγήσεις με τις εικόνες με την κοσμοσυρροή ατόμων πακιστανικής καταγωγής που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς δίνει ο Πακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας – Πακιστάν με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Syed Mohammad Jamil, η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη», καθώς δεν ήταν σε γνώση τους ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιούντο στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο. «Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους». προστίθεται στην επιστολή. 

Σε ΒΙΝΤΕΟ που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να επικρατεί το αδιαχώρητο στο σημείο, καθώς εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκε για να μετρήσει αντίστροφα για την υποδοχή του 2022.

ΔΕΙΤΕ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA