Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Λίγα λόγια για το Νοσοκομείο «στολίδι» της χώρας και τον Όμιλο που διαθέτει 6 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Λίγα λόγια για το Νοσοκομείο «στολίδι» της χώρας και τον Όμιλο που διαθέτει 6 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες (ΦΩΤΟ)

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι από τον Δρ. Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο...

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός στη διαρκή του δέσμευση να βρίσκεται «πάντα ένα βήμα μπροστά», προσφέροντας κορυφαίες και καινοτόμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.

Σήμερα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει 6 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

- Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών,

- Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης,

- Το Ιατρικό Ψυχικού,

- Το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου,

- Το Ιατρικό Δάφνης και

- Το Ιατρικό Περιστερίου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει συνολικά 1.200 κλίνες, συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 κορυφαίους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με διεθνή εμπειρία, διαθέτει 4 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία και έχει σταθερές συνεργασίες στη Βόρεια Αφρική και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει σχεδόν 3.000 εργαζόμενους, κατέχοντας την 4η θέση μεταξύ των εισηγμένων μητρικών εταιρειών που προσφέρουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκριτη οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σταθερά στην επιστημονική πρωτοπορία και την τεχνολογία αιχμής, με σκοπό να ανεβάζει διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. 

Πιστός στο όραμα του ιδρυτή του να αναστρέψει το κύμα ροής Ελλήνων ασθενών προς το εξωτερικό τη δεκαετία του ’80, ο Όμιλος έχει πλέον περάσει «ένα βήμα μπροστά», θέτοντας ως προτεραιότητα την προσέλκυση διεθνών ασθενών στην Ελλάδα, συνεισφέροντας, έτσι, στην εθνική οικονομία με συντονισμένες ενέργειες ιατρικού τουρισμού.

Τέλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, συντεταγμένα, παρέχει κίνητρα στους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες, τους κινητοποιεί και συντονίζει την επιστροφή τους στη χώρα μας, ούτως ώστε να βοηθήσουν και να πρωτοστατήσουν στο χτίσιμο της καινούριας Ελλάδας και στην αναστροφή του φαινομένου του brain drain.

Το 2017, ο Όμιλος εξασφάλισε 6 χρυσά βραβεία και 1 χάλκινο στα Healthcare Business Awards, στις κατηγορίες:

- «Επενδυτική Δραστηριότητα» (χρυσό βραβείο)

- «Συμβολή στην Απασχόληση» (χρυσό βραβείο)

- «Υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού» (χρυσό βραβείο)

- «Ποιότητα Υπηρεσιών» (χρυσό βραβείο)

- «Επικοινωνία» (χρυσό βραβείο)

- «Περιβαλλοντική Ευαισθησία» (χρυσό βραβείο)

- «Κοινωνική Ευαισθησία» (χάλκινο βραβείο)

Ενώ αντίστοιχα το 2016, ο Όμιλος εξασφάλισε 5 χρυσά βραβεία, στην ίδια διοργάνωση, στις κατηγορίες «Επενδυτική Δραστηριότητα», «Συμβολή στην Απασχόληση», «Ποιότητα Υπηρεσιών», «Νοσοκομείο Φιλικό προς το Περιβάλλον» και «Δράση για Πρόληψη/ Έγκαιρη Διάγνωση».

Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε με το 1ο Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων από τους αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week.

Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Medsana Bucharest Medical Center, εντάσσεται στις 10 πρώτες ξένες επιχειρήσεις στη Ρουμανία, σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου.

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 1998, το 2000 και το 2001, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει συμπεριληφθεί στη λίστα 300 «Βest small companies» παγκοσμίως του περιοδικού Forbes. 

Το 2005 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των «Hot 100» εταιρειών του European Business Magazine, ενώ το 2006, το 2007 και το 2015, βρέθηκε στη «λίστα των Superbrands».

Τα τελευταία χρόνια διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί με τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα του Ομίλου, όπως οι εφημερίδες: Financial Times, Sunday Times, Guardian, Independent, Times, The Mail on Sundayκαθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα Bloomberg TVκαι BBC (six o’clock news).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA