25η Μαρτίου 2022: Τι ώρα θα αρχίσει η παρέλαση στη Χαλκίδα - Αναλυτικά το πρόγραμμα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

25η Μαρτίου 2022: Τι ώρα θα αρχίσει η παρέλαση στη Χαλκίδα - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, που περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, όλων των σπιτιών της πόλης και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2022, με τη φροντίδα των αρμοδίων Αρχών.

- Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

- Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικές με το νόημα της ημέρας, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς.

- Ανήμερα την Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης, θριαμβευτικά, πατριωτικούς ύμνους και τραγούδια.

Ώρα 09:00: Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών.

Ώρα 10:50: Ολοκλήρωση προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας για τη Δοξολογία.

Ώρα 11:00: Επίσημη Δοξολογία στον Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ειρήνη Χριστοδούλου.

Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και Κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων.

Ώρα 12:15: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, κατά το μήκος της Λεωφόρου Βουδούρη.

Ώρα 18:10: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων

- Τελετάρχης έχει οριστεί η Φωτεινή Γκιαούρη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA