Ανασφάλιστοι: Μετά τις αντιδράσεις παρατείνεται εως τις 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανασφάλιστοι: Μετά τις αντιδράσεις παρατείνεται εως τις 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς, καθώς όπως φαίνεται υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα με ορισμένες κατηγορίες ανασφάλιστων οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες δομές υγείας...

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από γιατρούς δημόσιων δομών υγείας. Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς- αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στον νόμο. Συνεπώς, για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

Ουσιαστικά πρόκειται μια μια μικρή αναδίπλωση από πλευράς της κυβέρνησης καθώς είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις ιατρικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και της αντιπολίτευσης που ζητούσε την απόσυρση της διάταξης αυτής κάνοντας μάλιστα πολύ σοβαρές καταγγελίες για την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του.

«Είχαμε καταγγείλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως κοινωνικά ανάλγητη διότι υποχρέωσε από 15/3/22 τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να συνταγογραφούν εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και διαγνώσεις αποκλειστικά σε δημόσιες δομές υγείας οι οποίες λόγω «κοβιντοποίησης» του ΕΣΥ έχουν αποδιοργανωθεί εντελώς», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι Τομεάρχες Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA