Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Με απόφαση του Αρείου Πάγου επιστρέφει στη φυλακή ο δολοφόνος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας - Ακυρώθηκε μετά από 2,5 χρόνια η σκανδαλώδης δικαστική απόφαση που τον είχε αφήσει ελεύθερο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Με απόφαση του Αρείου Πάγου επιστρέφει στη φυλακή ο δολοφόνος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας - Ακυρώθηκε μετά από 2,5 χρόνια η σκανδαλώδης δικαστική απόφαση που τον είχε αφήσει ελεύθερο (ΦΩΤΟ)

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με απόφασή της αναίρεσε τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που χορήγησε στον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019 και ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επιστρέφει και επίσημα στη φυλακή μετά από 2,5 χρόνια...

Κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Όπως έγινε γνωστό ο Κορκονέας συνελήφθη, πριν από λίγες ώρες, μετά από αυτήν εξέλιξη στη Μεσσηνία όπου διέμενε και ήδη κρατείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία ακυρώθηκε η δικαστική απόφαση με την οποία αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε τη μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης απόφασης αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά.

Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA