Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown μακράς διάρκειας στη Σαγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown μακράς διάρκειας στη Σαγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων

Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown μακράς διάρκειας σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη καθώς η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και δύο χρόνια...

Έτσι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μισή πόλη μπαίνει από σήμερα σε lockdown, ενώ το άλλο μισό θα ακολουθήσει μετά την 1η Απριλίου. Οι κάτοικοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους από σήμερα στις 5:00 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για το δυτικό τμήμα της Σαγκάης.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου αυτού το βράδυ της Κυριακής (27-03-2022) οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που καταφέρθηκαν εναντίον των αρχών επειδή δεν κατάφεραν να ανασχέσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού παρά την επιβολή περιοριστικών μέτρων εδώ και πολλές εβδομάδες.

Το lockdown δύο φάσεων θα επιτρέψει να επιταχυνθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ στους κατοίκους της Σαγκάης ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να αποφύγουν το πλήρες lockdown, προκειμένου να μην πλήξουν την οικονομία, υιοθετώντας πιο στοχευμένα μέτρα, όπως 48ωρα lockdown σε συγκεκριμένα κτίρια κατοικιών. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει εκτιναχθεί το νέο κύμα μολύνσεων που οφείλονται στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα, Δευτέρα (28-03-2022) ανακοινώθηκαν 3.500 νέα κρούσματα covid-19 στη Σανγκάη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA