Σοκ στο Κιάτο: Έφαγαν φασολάκια και η 46χρονη κόρη πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με συμπτώματα αλλαντίασης - Διασωληνωμένη η μητέρα της που διαγνώστηκε και με κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοκ στο Κιάτο: Έφαγαν φασολάκια και η 46χρονη κόρη πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με συμπτώματα αλλαντίασης - Διασωληνωμένη η μητέρα της που διαγνώστηκε και με κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ στο Κιάτο Κορινθίας, όπου 46χρονη έχασε τη ζωή της από δηλητηρίαση (αλλαντίαση) που της προκάλεσαν φασόλια...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ίδια στιγμή διασωληνωμένη νοσηλεύεται η 77χρονη μητέρα της που έτρωγε μαζί της το ίδιο φαγητό και διαγνώστηκε τυχαία σε τεστ να είναι θετική και στον κορονοϊό.

«Στο νοσοκομείο εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών. Ήταν θετική και στον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα κοινωνικά σας λέω ότι σε κέντρο υγείας του νομού μας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη της προφανώς από την ίδια αιτία», δήλωσε ο Γρηγόρης Καρπούζης, Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Οι γιατροί κάνουν λόγο πως ο θάνατος της 46χρονης γυναίκας οφείλεται σε δηλητηρίαση και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αλλαντίασης.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Η τοξίνη παράγεται συνήθως, σε τρόφιμα ακατάλληλα παρασκευασμένα ή κονσερβοποιημένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ή ζάχαρη, χαμηλής οξύτητας, καθώς και σε παστεριωμένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα που δεν έχουν καταψυχθεί, ειδικά σε αυτά σε αεροστεγή συσκευασία (π.χ καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, σάλτσες κ.α).

Η τοξίνη καταστρέφεται με το βρασμό (85°C για 5 λεπτά ή περισσότερο), ενώ τα σπόρια απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καταστραφούν (120Τ για 10 λεπτά ή περισσότερο).

Τα συμπτώματα της αλλαντίασης εμφανίζονται συνήθως 8-36 ώρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής.

Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης:

α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA