Ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού 6 Ρίχτερ στη Θήβα - Τι δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού 6 Ρίχτερ στη Θήβα - Τι δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καθηγητής σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14-04-2022) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα...

«Δεν λέμε τώρα ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, το επαναλαμβάνουμε επειδή έχει ενταθεί η σεισμική δραστηριότητα», δήλωσε αναφορικά με τους σεισμούς στη Θήβα και επεσήμανε ότι υπάρχει «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην περιοχή, τα τάξης των 6 Ρίχτερ, έκανε λόγο για «ομόφωνη απόφαση 20 επιστημόνων».

Σχετικά με το αν η συνεχής σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μπορεί να δηλώνει εξασθένηση του φαινομένου ή όχι, υπενθύμισε ότι, «και στο Αρκαλοχώρι είχαμε σεισμική δραστηριότητα επί μήνες, γι αυτό πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπάρχει ένδειξη το ρήγμα στη Θήβα να επηρεάσει άλλα γειτονικά, όπως του Κορινθιακού, απάντησε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η σεισμική δραστηριότητα έχει μετατεθεί σε άλλα ρήγματα».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA