(Παρα)δικαστήρια Χαλκίδας: Στη Βουλή το νέο σκάνδαλο για τον Προκοπίου και την παρέα του που είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr από τον Δεκέμβριο του 2021 - Βουλευτές σε Τσιάρα: «Για ποιο λόγο παραμένει ο Εισαγγελέας αυτός στη Χαλκίδα παρά την μετάθεση του;; και πως συμβάλλει αυτό στην αμεροληψία των δικαστικών λειτουργών;;....» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

(Παρα)δικαστήρια Χαλκίδας: Στη Βουλή το νέο σκάνδαλο για τον Προκοπίου και την παρέα του που είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr από τον Δεκέμβριο του 2021 - Βουλευτές σε Τσιάρα: «Για ποιο λόγο παραμένει ο Εισαγγελέας αυτός στη Χαλκίδα παρά την μετάθεση του;; και πως συμβάλλει αυτό στην αμεροληψία των δικαστικών λειτουργών;;....» (ΦΩΤΟ)

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Στην Ελληνική Βουλή έφτασε η δράση του διαπλεκόμενου Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και της παρέας του, συνεργατών και υφιστάμενων του Δικαστικών Λειτουργών, -και οι οποίοι όλοι αυτοί παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι σήμερα-, παρά τα «εγκλήματα» που έχουν διαπράξει, όπως έχει αποκαλύψει με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα το EviaZoom.gr, τα τελευταία χρόνια και στο πρόσφατο χρονικό διάστημα...

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, με αφορμή και την υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια που χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Προκοπίου και την έβαλε παράνομα στο αρχείο, -ενώ έχει μηνυθεί και από την οικογένεια Βαλυράκη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος-, κατακεραύνωσαν μέσα στη Βουλή τον συγκεκριμένο Εισαγγελέα και την παρέα του, καταθέτοντας και σχετικές ερωτήσεις προς τον έκθετο Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου και ο επίσης βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Γιώργος Παπανδρέου και Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρθηκαν στο νέο σκάνδαλο, που δεν έχει προηγούμενο, για τον Δημήτρη Προκοπίου και την παρέα του που είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr από τον Δεκέμβριο του 2021.

Το συγκεκριμένο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr που αναρτήσαμε στις 9 Δεκεμβρίου 2021 ανέφερε τα εξής:


«Νέο σκάνδαλο στα Δικαστήρια Χαλκίδας! Το δίδυμο του παραδικαστικού Προκοπίου και Φλετούρη παραμένουν στις θέσεις του και την ίδια ώρα αμείβονται με τον μισθό του Αντεισαγγελέα Εφετών Σύρου και της Εφέτη Δικαστή Ναυπλίου - Στον Άρειο Πάγο και αυτό το θέμα

Απίστευτα πράγματα, που διασύρουν και εξευτελίζουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης, και για τα οποία επίσης ήδη έχει ζητηθεί να διερευνήσουν ο Άρειος Πάγος και το Υπουργείο Δικαιοσύνης γίνονται στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, το οποίο, όπως έχουμε αναφέρει με στοιχεία, έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε τσιφλίκι του Προκοπίου και της Φλετούρη, αλλά να είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν όσο και να προσπαθούν κάποια υψηλά πρόσωπα να τους κάνουν πλάτες...

Μιλάμε φυσικά για τους δύο εικονιζόμενους, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και την Δικαστή - Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Φλετούρη, οι οποίοι υπηρετούν στα Δικαστήρια Χαλκίδας από το 2013! Ναι καλά βλέπετε από το 2013!, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει τσιφλίκι τους τα Δικαστήρια Χαλκίδας, και έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε Παραδικαστήρια Χαλκίδας, όπως έχουμε ξαναγράψει, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου σε βάρος πολιτών και ειδικά φτωχών και αδύναμων που όλα αυτά τα χρόνια τους έχει πνίξει η αδικία...

Με μία ανακοίνωση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, η συγκεκριμένη δυάδα πήρε προαγωγή, κάτι που προκάλεσε άφθονο γέλιο στους γνωρίζοντες για την πολύχρονη δράση τους και την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν σοβαρές μηνύσεις - καταγγελίες σε βάρος τους, όπως για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντας, παραδικαστικό κύκλωμα κ.α.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Δημήτρης Προκοπίου από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να βρισκόταν από τότε στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου που μετατέθηκε ως Αντεισαγγελέας Εφετών, ενώ η γνωστή και μη εξαιρετέα Κώνσταντίνα Φλετούρη έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο Εφετείο Ναυπλίου που μετατέθηκε ως Εφέτης Δικαστής.

Τελικά έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε και τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν αποχωρήσει από τα Δικαστήρια Χαλκίδας εισπράττοντας ωστόσο την ίδια ώρα τους μεγαλύτερους μισθούς τους ως Αντεισαγγελέας Εφετών Σύρου ο Προκοπίου και ως Εφέτης Δικαστής στο Εφετείο Ναυπλίου η Κωνσταντίνα Φλετούρη, ξεφτυλίζοντας για ακόμη μία φορά την ίδια την Δικαιοσύνη.

Είναι κάτι το οποίο θα διερευνηθεί και αυτό από τον Άρειο Πάγο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης...

Σημειώνεται ότι σε βάρος Προκοπίου και Φλετούρη υπάρχουν μηνύσεις - καταγγελίες για ξεχωριστές υποθέσεις, όπως για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος από την οικογένεια Βαλυράκη, αλλά και για το παραδικαστικό κύκλωμα σε βάρος του EviaZoom.gr και του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη με ακλόνητες αποδείξεις ακόμα και με μαρτυρίες δικαστικών υπαλλήλων.

Υ.Γ.: Αν δεν τιμωρηθούν και για αυτά τα αδικήματα θα πρέπει να αλλάξουμε όχι απλά πόλη αλλά χώρα».

---------------------

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αυτά έγραφε το EviaZoom.gr στις 9 Δεκεμβρίου 2021 όπου με αφορμή και άλλα προηγούμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και καταγγελίες που είχαν δημοσιευτεί στο EviaZoom.gr για παρανομίες - παραδικαστικά κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, είχε ξεκίνησε νέος «βρώμικος» πόλεμος από τον Δημήτρη Προκοπίου και την παρέα του σε βάρος του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη και του EviaZoom.gr, αλλά επίσης και σε βάρος μάλιστα μιας δικαστικής υπαλλήλου των Δικαστηρίων Χαλκίδας, η οποία ακόμη και η ίδια, επιβεβαίωνε και επιβεβαιώνει με μαρτυρίες της, ακόμη και με ένορκη κατάθεση της, το παραδικαστικό κύκλωμα σε βάρος του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη και του EviaZoom.gr κάτι το οποίο είχαμε επίσης δημοσιεύσει, προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, με εκτενή δημοσιεύματα, δείτε μερικά από αυτά ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ , ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

---------------------

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, τον Απρίλιο του 2022, 4 μήνες μετά δηλαδή από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr για το νέο σκάνδαλο για τον Δημήτρη Προκοπίου και την παρέα του, οι Γιώργος Παπανδρέου και Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισαν τα ακόλουθα μέσα στην Ελληνική Βουλή, απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα για τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και την παρέα του, τους συνεργάτες - υφιστάμενους του Δικαστικούς Λειτουργούς των Δικαστηρίων της Χαλκίδας:

«Η στυγερή δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και οι ολιγωρίες, οι παρατυπίες, οι μεθοδεύσεις, ακόμη και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αυτοπτών μαρτύρων, που μαρτυρούν μια οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, επιφέρουν πλήγμα στη Δικαιοσύνη και εντέλει, τη Δημοκρατία.

Δεν ήταν μόνο η αυταπόδεικτη προχειρότητα που επέδειξαν συγκεκριμένοι λειτουργοί στις λιμενικές και ανακριτικές αρχές από την πρώτη κιόλας στιγμή, κάτι που φανέρωνε σκοπιμότητα και προσπάθεια συγκάλυψης, στη φάση της συγκέντρωσης στοιχείων και μαρτυριών, αλλά και η με συνοπτικές διαδικασίες απόφαση να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, παρά τις ενδείξεις και μαρτυρίες περί του αντιθέτου.

Οι εξελίξεις, αποκάλυψαν ουσιαστικά την αθέμιτη και παραβατική λειτουργία και συγκεκριμένων δημοσίων λειτουργών, που μπροστά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την αλήθεια για τη δολοφονία, δεν δίστασαν να αποκρύψουν ή να αλλοιώσουν στοιχεία της υπόθεσης και με τις ενέργειές τους να καθορίσουν κατά το δοκούν την πορεία της.

Δυστυχώς όμως, η κατάσταση αυτή, και συνακόλουθα οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, επέτρεψαν σε μια τοπική ομάδα διεφθαρμένων ατόμων να εκφοβίσουν ή και να εκβιάσουν παράγοντες της υπόθεσης, ακόμη και να οργανώσουν δολοφονική επίθεση εναντίον αυτόπτη μάρτυρα, του οποίου η μαρτυρία αποκάλυπτε ουσιαστικά τη σκευωρία.

Τίποτα από όλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίζουν η οικογένεια του δολοφονηθέντος και οι συνήγοροί της, δεν θα μπορούσε να έχει την παραμικρή τύχη, αν μέρος της όλης επιχείρησης συγκάλυψης δεν ήταν και συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.

Χαρακτηριστική προς τούτο, σύμφωνα με αυτά, είναι η στάση ενός ανώτερου σήμερα δικαστικού, ο οποίος χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη και αποφάσισε να μπει στο αρχείο.

Πρόκειται για Εισαγγελέα, ο οποίος υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας από το 2013. Τον περασμένο Ιούνιο προήχθη σε Αντιεισαγγελέα Εφετών.

Στην συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Α.Π., της 16ης Ιουνίου 2021, αποφασίστηκε η τοποθέτησή του στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο. 

Παραμένει όμως μέχρι σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για άγνωστο λόγο.

Ο δικαστικός αυτός, ως γνωστόν, χειρίστηκε την υπόθεση της αρχειοθέτησης της υπόθεσης – δολοφονίας του αντιστασιακού και πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Παρά ταύτα, η Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, δεν συμφώνησε με την αρχειοθέτηση, δέχθηκε την προσφυγή της οικογένειας εναντίον της διάταξής του να μπεί στο αρχείο η υπόθεση ως «ατύχημα» και διέταξε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων δραστών.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση από τον Νοέμβριο 2021.

Επισημαίνεται ότι, από την παραμονή του ανωτέρω Εισαγγελέα στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, η μέχρι σήμερα εκεί παρουσία του, δεν έχει σχέση μόνο με τα γενικά του καθήκοντα αλλά και με την παρακολούθηση της υπόθεσης του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, όπως συνέβη και πρόσφατα, κατά την υποβολή μήνυσης του αυτόπτη μάρτυρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο Εισαγγελέας αυτός βαρύνεται με την ανεπίτρεπτη παράλειψη άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον των προσώπων που ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ως δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη, ενώ ανέχθηκε αν όχι υπέδειξε σωρεία πράξεων συγκάλυψης από τους αρμοδίους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος Ερέτριας και Χαλκίδας, οι οποίοι παρέλειψαν επί τρίμηνο αφότου κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας να καλέσουν σε έγγραφες εξηγήσεις τους κατονομοσθέντες υπόπτους, ενώ από την πρώτη στιγμή κάλεσαν ως μάρτυρες όλους τους συγγενείς τους και όσους άλλους τους παρείχαν άλλοθι, λειτουργώντας έτσι ως συνήγοροι υπεράσπισης, συμπεριφορά, η οποία ομοίως ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά.

Εναντίον δε του Εισαγγελέα αυτού, εκκρεμεί μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος, η οποία ερευνήθηκε από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Θήβας. Εκδόθηκε απορριπτική διάταξη, αλλά ασκήθηκε προσφυγή και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από Εισαγγελέα Εφετών.

Επίσης, εκκρεμεί σε βάρος του ιδίου και πειθαρχικός έλεγχος των πράξεων και παραλείψεών του από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Παράλληλα, η διενεργούμενη στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας τακτική ανάκριση καθυστερεί.

Χρειάστηκε για μία ακόμα φορά η οικογένεια του θανόντος να απευθυνθεί στον κ.Εισαγγελέα Αρείου Πάγου με την από 16.3.2022 αίτησή της για κατά προτεραιότητα επίσπευση της ανάκρισης για την υπόθεση κατά το άρθρο 32 ΚΠΔ λόγω του ευρύτερου ενδιαφέροντός της. Η αίτηση έγινε δεκτή και η ανάκριση άρχισε να επιταχύνεται και επιτέλους να καλούνται τις μέρες αυτές να καταθέσουν οι βασικοί μάρτυρες.

Όμως, η παραμονή μέχρι τώρα του ανωτέρω Εισαγγελέα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, με την ιδιότητα μάλιστα του Αντιεισαγγελέα Εφετών, του δίνει την δυνατότητα να έχει καθημερινή παρουσία στα Δικαστήρια της Χαλκίδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Αντιστασιακού και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Σήφη Βαλυράκη και ιδίως για το ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας που θα κληθούν να συμπράξουν σε ανακριτικές ενέργειες είναι υφιστάμενοί του.

Με αυτά τα δεδομένα, και επειδή ακόμη και ενδεχόμενη επίκληση του νομότυπου χαρακτήρα της παραμονής του ανωτέρω εισαγγελικού λειτουργού, ακυρώνεται επί της ουσίας από την όλη στάση του στην διερεύνηση της επίμαχης υπόθεσης ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Για ποιον λόγο εξακολουθεί να παραμένει στη Χαλκίδα ο Εισαγγελέας αυτός παρά την προαγωγή και μετάθεσή του;

2) Για ποιον λόγο εξακολουθεί όχι μόνο να παραμένει αλλά και να ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου στην εκεί Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας;

3) Πώς συμβάλλει αυτό στην απαιτούμενη αμεροληψία των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που μετέχουν στον χειρισμό της υπόθεσης Βαλυράκη;

4) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά το Υπουργείο;

Οι Βουλευτές Γιώργος Παπανδρέου & Βασίλης Κεγκέρογλου».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA