Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ - Εύβοια: Επιβεβαιώθηκε ξανά το ΕviaZoom - Αποστρατεύτηκε και πάει σπίτι του ο Απόστολος Κουφός (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ - Εύβοια: Επιβεβαιώθηκε ξανά το ΕviaZoom - Αποστρατεύτηκε και πάει σπίτι του ο Απόστολος Κουφός (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς για τον Απόστολο Κουφό δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα - Επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, το οποίο είχε γράψει από τις 17 Μαρτίου 2022 ότι ο Ταξίαρχος Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Απόστολος Κουφός θα αποστρατευτεί (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)...

Νωρίς το πρωί της 1ης Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκαν και οι Κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την Προεδρία του νέου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Γεωργίου Γιάννινα και Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα:

18 Ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε όλη τη χώρα αποστρατεύονται και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Εύβοιας Απόστολος Κουφός, ο οποίος αποτελεί παρελθόν και πάει σπίτι του.

Γενικότερα άλλοι 44 Ταξίαρχοι παρέμειναν στις θέσεις τους και άλλοι 11 πήραν προαγωγή και έγιναν Υποστράτηγοι.

Ο Απόστολος Κουφός ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας από το 2018 και η θητεία του μόνο επιτυχημένη δεν κρίνεται.

Η τελευταία του μεγάλη αποτυχία ήταν η πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας του Χαλκιδέου επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Έξω Παναγίτσα τον Νοέμβριο του 2020. Την υπόθεση χειρίστηκε, με έρευνες της πλάκας, το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας καθώς η δικογραφία που είχε σχηματίσει αποδείχτηκε μέγα φιάσκο και δικαστικά από τα Δικαστήρια Θήβας που δίκασε πρόσφατα την υπόθεση. Με μοναδικό στοιχείο ένα παλαιό αποτύπωμα του που είχε βρεθεί στο σπίτι του επιχειρηματία η Ασφάλεια Χαλκίδας είχε συλλάβει έναν αλλοδαπό από την Συρία ως ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας, τονίζοντας μάλιστα με διθυραμβικές ανακοινώσεις ότι εξιχνιάστηκε η υπόθεση δημοσιεύοντας ακόμα και την φωτογραφία του συγκεκριμένου αλλοδαπού σε συνεργασία με την επίσης βαριά εκτεθειμένη Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ωστόσο ο συγκεκριμένος Σύριος τελικά δεν είχε καμία σχέση με την δολοφονία και αθωώθηκε από τα Δικαστήρια Θήβας. Επίσης μέσα στο σπίτι του επιχειρηματία είχαν βρεθεί και παλαιότερα αποτυπώματα Χαλκιδέων αλλά εκείνοι δεν συνελήφθησαν... Δόλος; Ασχετοσύνη; Το σίγουρο είναι ότι έπιασαν έναν αθώο για μία δολοφονία και ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος... και αυτό το φιάσκο δεν το χρεώνονται προσωπικά μόνο ο Διοικητής και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, αλλά φυσικά και ο -μέχρι πρότινος- επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας Απόστολος Κουφός.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του EviaZoom.gr της 17ης Μαρτίου 2022, το οποίο επιβεβαιώθηκε 14 ημέρες μετά:


Έγραφε το EviaZoom.gr:

«Μικρή παράταση στις Kρίσεις της ΕΛ.ΑΣ: Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι γαλονάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας - «Δεδομένη η αποστρατεία του Απόστολου Κουφού...», λένε οι πληροφορίες

...Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες και οι γαλονάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας καθώς αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των κρίσεων...

Ένας από αυτούς είναι ο Ευβοιώτης Ταξίαρχος Αστυνομικός Διευθυντής της Εύβοιας, Απόστολος Κουφός, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν καθώς όλες οι πληροφορίες που έχουμε κάνουν λόγο για «δεδομένη αποστρατεία του».

Το αν θα επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, -που ρισκάρουμε και τις δημοσιεύουμε από τώρα-, θα δείξει το πολύ σύντομο μέλλον...»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που εστάλη στο EviaZoom.gr το πρωί της Παρασκευής (01-04-2022) σχετικά με τις Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας: 

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Γεωργίου Γιάννινα και Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω έντεκα (11) Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ Αστέριος
ΔΟΥΒΑΛΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΠΑΛΛΑΣ Γεώργιος
ΤΣΕΤΣΙΚΑΣ Νικόλαος
ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ Γεώργιος
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος (Υγειονομικός – Ιατρός)

Κρίθηκαν διατηρητέοι οι κατωτέρω Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:

Ι. ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ Χρήστος
ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Παναγιώτης
ΜΑΝΟΥΡΑΣ Χρήστος
ΓΕΡΜΑΝΟΣ Θωμάς
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Βασίλειος
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Ασημάκης
ΜΠΑΚΟΛΑΣ Δημήτριος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Χαράλαμπος
ΡΟΚΚΟΣ Βασίλειος
ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ Ιωάννης
ΚΕΣΕΛΙΔΗΣ Σταύρος
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ Γεώργιος
ΔΑΒΑΛΟΣ Δημήτριος
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Δημήτριος
ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ Παναγιώτης
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Θωμάς
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Νικόλαος
ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης
ΣΤΑΓΑΚΗΣ Μαρίνος
ΚΩΣΤΑΖΟΣ Πρωτοσίλαος
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος
ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ Ανδρέας
ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος
ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας
ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος
ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ Φώτιος
ΤΖΗΜΑΣ Γεώργιος
ΝΕΣΤΟΡΑΣ Θωμάς
ΛΑΣΚΟΣ Σπυρίδων
ΘΑΝΟΣ Λουκάς
ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος (Υγειονομικός- Ιατρός)
ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος (Υγειονομικός- Ιατρός)
ΜΩΡΑΪΤΗΣ Ιωάννης (Υγειονομικός- Ιατρός)
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος (Υγειονομικός –Οδοντίατρος)
ΚΑΛΥΒΑΣ Χρήστος (Υγειονομικός –Ψυχολόγος)

Κρίθηκαν, ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, οι κατωτέρω δεκαοχτώ (18) Ταξιάρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες, με άλλο π.δ/γμα:

ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗΣ Κωνσταντίνος
ΤΣΑΤΣΗΣ Μιχαήλ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΤΖΙΤΖΗΣ Αντώνιος
ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ Νικόλαος
ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΚΑΣ Ανδρέας
ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ Στυλιανός
ΚΟΥΦΟΣ Απόστολος
ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ Ιωάννης
ΦΙΛΙΠΠΟΥ Γεώργιος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΚΟΥΚΑΡΗΣ Παντελής
ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ Ευάγγελος
ΣΙΜΟΥΛΗΣ Χρήστος
ΤΖΟΥΒΑΝΑΣ Ιωάννης
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος
ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος (Υγειονομικός-Ιατρός)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ Παναγιώτης (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA