Κάρυστος: «Βράζουν» οι Ρώσοι για το Ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύτηκε λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κάρυστος: «Βράζουν» οι Ρώσοι για το Ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύτηκε λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΦΩΤΟ)

«Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές...» αναφέρει η πρεσβεία της Ρωσίας ενώ «φωτιά έχουν πάρει τα δημοσιεύματα στη Ρωσία για το συμβάν που έλαβε χώρα την Μεγάλη Τρίτη (19-04-2022) στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου...

Συγκεκριμένα, το Ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas μήκους 250 μέτρων, δεσμεύτηκε από τις Λιμενικές Αρχές με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέδωσε την απόφαση με βάση τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαική Ένωση και το ΝΑΤΟ σε πλοία Ρωσικών συμφερόντων και αφορά μόνο το πλοίο και όχι το φορτίου.

Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όμως στο Κάβο Ντόρο, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Η είδηση έχει πάρει δημοσιότητα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA