Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή: «Ελευθερία ή Θάνατος ...» - Έντονες αντιδράσεις για την εμφάνιση και του ναζιστή μέλους του Τάγματος του Αζόφ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή: «Ελευθερία ή Θάνατος ...» - Έντονες αντιδράσεις για την εμφάνιση και του ναζιστή μέλους του Τάγματος του Αζόφ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε την περιβόητη ομιλία στην Ελληνική Βουλή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου...

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε αναφορά στο σύνθημα των Ελλήνων «Ελευθερία ή θάνατος» πριν από 200 χρόνια και είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα για την Ουκρανία σήμερα. Έκανε μεγάλη αναφορά στα πλήγματα που έχουν υποστεί η Μαριούπολη και η Οδησσός ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ίδρυσης ξανά μιας Φιλικής Εταιρείας που θα βοηθήσει τη χώρα του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο ενός στρατιώτη Ουκρανού Ελληνικής καταγωγής που συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης από τους Ρώσους ναζιστές και το τάγμα Αζόφ.

«Αυτό που συμβαίνει εκεί έχει να συμβεί από τον Β΄ΠΠ. 100. 000 άνθρωποι παραμένουν στην Μαριούπολη αλλά χωρίς να έχει μείνει όρθιο κανένα κτίριο. Το «έργο» των Ρώσων στρατιωτών το βλέπουμε εδώ και πάνω από ένα μήνα. Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί 90% από τους Ρώσους ναζιστές. Συμπατριώτες έχουμε μια πόλη που ζουν και πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλώ βοηθήστε μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση και ενός ναζιστή μέλους του Τάγματος του Αζόφ. 

Ο αυτοσυστηθείς ως Μιχαήλ ανέφερε:

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται η ελληνική Μαριούπολη».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν τόσο έντονες που ζητήθηκε και η παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Κώστας Τασούλας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ουκρανίας τόνισε:

«Η βούληση για περαιτέρω συνδρομή στην Ουκρανία είναι ισχυρή. Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί... Η Ελλάδα που γιορτάζει τα 200 χρόνια της και πριν από 81 χρόνια αντιμετωπισε την εισβολή του τρίτου Ράιχ, δηλώνει σήμερα τη στήριξή της μέχρι την τελική σας νίκη».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA