Σχόλια και αντιδράσεις για την Εισαγγελέα που πρότεινε την απαλλαγή του 27χρονου για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα - «Ντρέπονται και οι πέτρες, όνειδος η εισαγγελική πρόταση...», λέει ο Τριανταφυλλόπουλος που αποκάλυψε την καταγγελία της (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σχόλια και αντιδράσεις για την Εισαγγελέα που πρότεινε την απαλλαγή του 27χρονου για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα - «Ντρέπονται και οι πέτρες, όνειδος η εισαγγελική πρόταση...», λέει ο Τριανταφυλλόπουλος που αποκάλυψε την καταγγελία της (ΦΩΤΟ)

Ο 27χρονος κατηγορούμενος μετά την απολογία του στην 5η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...

Εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση της νεαρής Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε πως βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά (01-01-2022) από τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη.

Η Εισαγγελέας, μέσω 60 σελίδων, πρότεινε την απαλλαγή του μοναδικού κατηγορούμενου μετά την μελέτη του σχετικού φακέλου.

Η Γεωργία Μπίκα, η οποία έχει καταθέσει και μηνύσεις κατά 6 μαρτύρων του 27χρονου για ψευδείς καταθέσεις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, μέσω του δικηγόρου της, μετά από αυτή την εξέλιξη:

«Υπάρχει πρόταση της Εισαγγελέως να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Όμως το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφασίζει. Είναι νωρίς για δηλώσεις. Έχουμε ακόμη πολύ μακρύ δρόμο...»

---------------------------

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος.

Εάν οι Δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, ο 27χρονος δε θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αυτή η απόφαση της Εισαγγελέως προκάλεσε κύμα σχολίων και αντιδράσεων στα social media.

«Ντρέπονται και οι πέτρες, Όνειδος η εισαγγελική πρόταση...», λέει ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που είχε αποκαλύψει την καταγγελία της

Συγκεκριμένα γράφει το zougla.gr που διατηρεί ο γνωστός δημοσιογράφος:

«Ντρέπονται και οι πέτρες – Όνειδος η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Όνειδος για τη Δικαιοσύνη αποτελεί η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την απαλλαγή του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη, γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας μέλη της οποίας είναι μεταξύ άλλων μεγαλομέτοχοι της Coca-Cola, που κατηγορείται για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Με πρωτοφανή τρόπο για τα δικαστικά χρονικά, και χωρίς να υπάρχει στο μυαλό το παραμικρό ίχνος δεύτερης σκέψης ή έστω μια χαραμάδα αμφιβολίας χαρακτηρίζει "ψευδή" την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας και, όπως αναφέρει, δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης "γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας".

Στην 60 σελίδων πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρει επίσης ότι η Γεωργία Μπίκα προέβη στην καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους και, σαν να ήταν παρούσα η ίδια, αποδέχεται χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη ότι όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείο υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Αν και γυναίκα η ίδια, η εισαγγελέας επέλεξε να αγνοήσει όλα τα συντριπτικά στοιχεία της καταγγελίας που υπέβαλλε η 24χρονη Γεωργία. Δεν άσκησε την παραμικρή πίεση και δεν επέμεινε σε δοθεί επιτέλους από το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου «ΜΕΤ» της Θεσσαλονίκης, για να διακριβώσει τι ακριβώς συνέβη στους διαδρόμους του εκείνη τη νύχτα.

Αν και στην πρόταση της επικαλείται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας επέλεξε δεν έδωσε οποιαδήποτε σημασία στην απολύτως τεκμηριωμένη καθυστέρηση λήψης βιολογικού υλικού από τη Γεωργία, για την οποία πλήρως υπεύθυνοι ήταν οι αστυνομικοί του ΑΤ Λευκού Πύργου, και την οποία ανέδειξε με ρεπορτάζ η «Ζούγκλα». Αυτή η καθυστέρηση ήταν κρίσιμης σημασίας διότι εξαιτίας της έκλεισε το παράθυρο για την ανίχνευση του «χαπιού του βιασμού» που είχε δοθεί στη Γεωργία Μπίκα.

Με τον ίδιο τρόπο, η εισαγγελέας δεν έλαβε υπόψη τη γνωμάτευση του ελβετικού εργαστηρίου που ανέφερε ότι τα στοιχεία που του εστάλησαν δεν ήταν επαρκή για να καταλήξει σε μια οριστική γνωμάτευση.

Τέλος, η εισαγγελέας δεν έλαβε καν υπόψη της τη μήνυση για ψευδομαρτυρία που υπέβαλλε πριν από λίγες ημέρες η Γεωργία Μπίκα εναντίον μαρτύρων της υπόθεσης οι οποίοι με τις καταθέσεις τους ταυτίστηκαν πλήρως με τη γραμμή του 27χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση.

Η δήλωση του συνηγόρου της Γεωργίας Μπίκα:

"Λάβαμε γνώση της εισαγγελικής πρότασης και αναμένουμε την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στο οποίο και ανήκει η αποκλειστική αρμοδιότητα για την παραπομπή του κατηγορουμένου στο μικτό ορκωτό δικαστήριο προκειμένου όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί και μένουν έως σήμερα αναπάντητα, ενόψει της μυστικότητας της μέχρι σήμερα ποινικής προδικασίας, να τεθούν ενώπιον των τακτικών αλλά και των λαϊκών δικαστών σε μια ανοιχτή και δημόσια διαδικασία" ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA