Ιρανοί στρατιώτες κατέλαβαν με την βία δύο Ελληνικά δεξαμενόπλοια ως αντίποινα για την δέσμευση του Ρωσικού δεξαμενόπλοιου στη Κάρυστο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ιρανοί στρατιώτες κατέλαβαν με την βία δύο Ελληνικά δεξαμενόπλοια ως αντίποινα για την δέσμευση του Ρωσικού δεξαμενόπλοιου στη Κάρυστο

Στην βίαιη κατάληψη δύο Ελληνικών δεξαμενόπλοιων προχώρησαν την Παρασκευή (27-05-2022) οι Ιρανοί στον Περσικό Κόλπο...

Η κίνηση του Ιράν αποδίδεται σε αντίποινα για την προσωρινή κατάσχεση φορτίου αργού ιρανικού πετρελαίου που μεταφερόταν από Ρωσικό δεξαμενόπλοιο τον Απρίλιο του 2022 στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου στη Νότια Εύβοια (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά δημοσιεύματα).

Την ευθύνη για την κατάληψη των δύο Ελληνικών πλοίων ανέλαβαν οι «Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν».

«Το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης κατέλαβε σήμερα δύο Ελληνικά τάνκερ για παραβιάσεις στα ύδατα του Κόλπου», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Στο ένα από τα Ελληνικά δεξαμενόπλοια στα οποία επιβιβάστηκαν Ιρανοί στρατιώτες είναι το 157.000 τόνων πετρελαίου «Delta Poseidon της Delta Tankers», συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, ενώ το δεύτερο Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που κατέλαβαν οι Ιρανοί φέρεται να είναι το «Prudent Warrior της Polembros Shipping», συμφερόντων της οικογενείας Πολέμη.

Σύμφωνα με την ναυτιλιακή επιθεώρηση TradeWinds, 6 Ιρανοί στρατιώτες που έφτασαν με ελικόπτερο επιβιβάστηκαν στο «Delta Poseidon της Delta Tankers» και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου έλαβε εντολή να συγκεντρωθεί στη γέφυρα για ανάκριση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «Delta Poseidon της Delta Tankers» αλλά και το δεύτερο πλοίο με Ελληνική σημαία οδηγήθηκαν στα Ιρανικά χωρικά ύδατα και παραμένουν αγκυροβολημένα εκεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA