Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Προβάδισμα της ΝΔ αλλά το 53,2% των πολιτών κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Προβάδισμα της ΝΔ αλλά το 53,2% των πολιτών κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη (28-06-2022), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσιάστηκε το Α’ μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC Θωμάς Γεράκης παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αποτυπώνουν τις απόψεις των πολιτών σχετικά με τις ανατιμήσεις στην αγορά, τον φόβο για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Οι κυριότερες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά. Παράλληλα, αυξάνεται και πάλι η ανησυχία για την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό, ενώ υποχωρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκληματικότητα.

Στο ερώτημα για το πότε θέλουν οι πολίτες εκλογές το 48,1% λέει στο τέλος της τετραετίας και το 46,5% το φθινόπωρο. Παράλληλα το 67,3% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, ενώ μόλις το 26,2 στο τέλος της τετραετίας.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

Νέα Δημοκρατία 32,5%

ΣΥΡΙΖΑ 22,5%

ΠΑΣΟΚ 12,8%

ΚΚΕ 5,4%

Ελληνική Λύση 4,6%

ΜέΡΑ25 2,9%

Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%

Εθνική Δημιουργία 1,4%

«Άλλο κόμμα» 3,4%

Αναποφάσιστοι 8,4%

«Δεν θα ψηφίσω» 2,9% και 1,1% άκυρο – λευκό.

Ακόμη οι ερωτηθέντες αξιολογούν με 53,2% αρνητικά την κυβέρνηση και 47,5% θετικά.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA