Οργή για τη νέα σκανδαλώδη δικαστική απόφαση: Ελεύθερος ξανά ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - «Μεθοδευμένη η απόφαση, σε αυτή τη δίκη είδαμε παραδικαστικά και παρακρατικά συστήματα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οργή για τη νέα σκανδαλώδη δικαστική απόφαση: Ελεύθερος ξανά ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - «Μεθοδευμένη η απόφαση, σε αυτή τη δίκη είδαμε παραδικαστικά και παρακρατικά συστήματα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερος και ωραίος ξανά ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω ελαφρυντικού που του χορήγησε το δικαστήριο...

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε θύελλα και οργή καθώς με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν "σπάσει" τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε κρίνει ότι εσφαλμένα του χορηγήθηκε ελαφρυντικό και επαναλήφθηκε η δίκη στη Λαμία όπου προς έκπληξη όλων ξανά το δικαστήριο του χορήγησε ελαφρυντικό.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και των δικηγόρων της οικογένειας, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντοπούλου οι οποίοι έκαναν λόγο για μεθοδευμένη απόφαση και κακοδικία χοντρή που προσβάλλει το αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας σε μία δίκη που ενεργοποιήθηκαν παραδικαστικά και παρακρατικά συστήματα.

Συγκεκριμένα η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τόνισε:

«Το Σάββατο που πέρασε 25 Ιουνίου ο Αλέξανδρος θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από αυτήν την απόφαση και νιώθω πραγματικά ότι δεν έχω δικαιωθεί. Η απόφαση που βγήκε είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο, στη μνήμη του Αλέξανδρου».

Η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε:

«Από πλευράς της υποστήριξης και υπεράσπισης της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Νίκος ο Κωνσταντόπουλος και εγώ είχαμε προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη και είχαμε καταγγείλει ‘ότι αυτή ήταν μια εξέλιξη που μεθοδεύτηκε με τρόπο συστηματικό, εκεί κατέτεινε και ο προσδιορισμός σύντομης ημερομηνίας και οι αντιδικονομικοί ελιγμοί του εισαγγελέως και του δικαστηρίου. Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε ήταν ότι 4-3, οι ένορκοι οι οποίοι δεν είχαν ακούσει κανέναν μάρτυρα, δεν είχαν διαβάσει κανένα έγγραφο, δεν είχαν ακούσει καν την απόφαση την καταδικαστική και την κατηγορία, μπήκαν δηλαδή σε μια διαδικασία χωρίς καμία γνώση της υπόθεσης, με απόλυτη ευθύνη των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέως. Οι ένορκοι λοιπόν αυτοί που δεν έχουν καμία γνώση της δικογραφίας αποφάσισαν ότι χορηγείται το ελαφρυντικό στον Κορκονέα, ενώ υποτίθεται ότι οι τρεις τακτικές δικαστίνες μειοψήφισαν.

Βεβαίως αυτές είναι προφάσεις εν αμαρτίες, υπάρχει τεράστια ευθύνη του δικαστηρίου, των τακτικών δικαστών για αυτό το οποίο συνέβη και βεβαίως η κουτοπόνηρη στάση του να κρύβονται πίσω από τους ενόρκους δεν πείθει τουλάχιστον την δική μου εμπειρία και τη δική μου στάση απέναντι στα πράγματα.

Οι ένορκοι που δεν παρακολούθησαν τη διαδικασία θα πρέπει να γράψουν τώρα σκεπτικό με βάση ποια στοιχεία χορηγείται ελαφρυντικό στον Κορκονέα και βεβαίως η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, η πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου, θα ζητήσει, θα απαιτήσει για άλλη μια φορά να αποκατασταθεί αυτό το σκάνδαλο το οποίο μεθοδεύτηκε.

Δεν είναι μια παραφωνία και μια απρόσμενη στάση των ενόρκων, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μεθοδεύτηκε και για το οποίο θα πρέπει το δικαστήριο και οι τακτικές δικαστές να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Για ποιον λόγο διέκοψαν τη δίκη στις 9 Ιουνίου μέχρι τις 28, και τι συνέβη σε αυτό το διάστημα, από τις 9 μέχρι τις 28, διότι αυτή η τεράστια διακοπή, υπό το πρίσμα όσων εν συνεχεία συνέβησαν δεν δικαιολογείται. Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για ένα αποτέλεσμα απολύτως μεθοδευμένο και μια κακοδικία χοντρή που προσβάλλει το αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας, προσβάλλει τη μνήμη του Αλέξανδρου, προσβάλλει τη μάνα του Αλέξανδρου, την αδελφή του, προσβάλλει όμως όλες τις μανάδες και τις αδελφές του κόσμου, όλους τους ανθρώπους που αγωνιούν για το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή, για το δικαίωμα του Αλέξανδρου να ζήσει και να γίνει ένας νέος 29 ετών όπως θα γινόταν προχθές που θα έκλεινε τα 29 του.

Είμαστε σε αυτήν τη δίκη 12 χρόνια πια, έχουμε δει μηχανισμούς και μηχανισμούς, παραδικαστικά και παραδιαδικαστικά και παρακρατικά συστήματα να ενεργοποιούνται, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει στη σημερινή εξέλιξη, είναι κάτι που το προβλέψαμε, το καταγγείλαμε, προειδοποιήσαμε και αυτοί που το επέτρεψαν και αυτοί που το επώασαν έχουν ευθύνη».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA