Γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα με την ελευθερία των δημοσιογράφων, κατατάσσεται τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα με την ελευθερία των δημοσιογράφων, κατατάσσεται τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση...»

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει άρθρο για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την ελευθερία των δημοσιογράφων και του Τύπου γενικότερα...

Δεν είναι η πρώτη μεγάλη ξένη εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα αντί να επιμένει ότι δήθεν «όλα πάνε καλά».

Στο άρθρο της η Le Monde αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ανησυχητική με την ελευθερία των δημοσιογράφων. Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει 38 θέσεις στον σχετικό δείκτη ελευθερίας των δημοσιογράφων και από την 70η θέση που ήταν το 2020, βρέθηκε στην 108η το 2022. Κατατάσσεται τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται πλέον πίσω από τη Βουλγαρία (91η θέση) και την Ουγγαρία (85η). Η Ελλάδα σωρεύει μια σειρά από σοβαρές παραβιάσεις και οι αρχές δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας ή σε αιτήματα άλλων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να προσπαθήσουν να τις αντιμετωπίσουν».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA