Πανηγυρίζει και η Τουρκία για το νέο διεθνές ρεζιλίκι για την «ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη» - Πολίτης δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που κατήγγειλε ότι δεν δικάστηκε δίκαια στην Ελλάδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πανηγυρίζει και η Τουρκία για το νέο διεθνές ρεζιλίκι για την «ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη» - Πολίτης δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που κατήγγειλε ότι δεν δικάστηκε δίκαια στην Ελλάδα

Όπως έχουμε προαναφέρει, τελικά μόνο στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια μπορεί κάποιος Έλληνας πολίτης, που έχει αδικηθεί στην Ελλάδα, να βρει το δίκιο του - Νέο ηχηρό χαστούκι για την Ελλάδα και την «ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη» για κάτι που πανηγυρίζει και η Τουρκία καθώς μεταδόθηκε και στα Τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης...

Τα γεγονότα για αυτή την υπόθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, πριν λίγα 24ωρα:

Ο συγκεκριμένος Έλληνας πολίτης είχε διοριστεί σε δημόσια υπηρεσία με αμετάκλητη δικαστική απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που ακύρωσε το διορισμό άλλου συνυποψήφιου. Η απόφαση εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012. Τελικά, όμως, κατάφερε να τοποθετηθεί στο Δημόσιο στις 24 Ιουλίου 2017. Δηλαδή, 4 χρόνια και 8 μήνες μετά την απόφαση!

Η αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012 με αντικείμενο τον διορισμό του σε θέση δημόσιας υπηρεσίας αντί άλλου υποψηφίου.

Ο έτερος υποψήφιος και το Δημόσιο άσκησαν έφεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της απόφασης του Εφετείου. Στις 6 Απριλίου 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας κήρυξε τις εφέσεις απαράδεκτες με την αιτιολογία ότι η απόφαση δεν υπόκειται σε έφεση. Μετά τις δικαστικές αυτές διαδικασίες επικυρώθηκε ο διορισμός του στις 24 Ιουλίου 2017.

Μετά την ταλαιπωρία του, ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων μη δίκαιη δίκη και δικαιώθηκε ορίζοντας του και αποζημίωση 4.000 ευρώ τα οποία θα του πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει στην απόφαση του ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του συγκεκριμένου σε δίκαιη δίκη όπως και ότι υπήρχε επίσης παραβίαση για έλλειψη αποτελεσματικής προσφυγής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA