Εξάρχεια: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε πολίτες και νταηλίκια σε δημοσιογράφους - Άνδρας ή γυναίκα αστυνομικός έβγαλε όπλο; - Διατάχθηκε ΕΔΕ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εξάρχεια: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σε πολίτες και νταηλίκια σε δημοσιογράφους - Άνδρας ή γυναίκα αστυνομικός έβγαλε όπλο; - Διατάχθηκε ΕΔΕ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προσαγωγές, αναίτιες επιθέσεις και άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, όπως φαίνονται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί, με θύματα πολίτες που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας και τις καταγγελίες για τους βιασμούς με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσφατη δικαστική απόφαση, ενώ δεκάδες θαμώνες καφενείου στην πλατεία βρέθηκαν αναίτια σε κατάσταση πολιορκίας από τις αστυνομικές δυνάμεις...

Μάλιστα έριξαν χημικά, κάνοντας την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική ενώ κυνήγησαντον κόσμο στα γύρω στενά. Στο σημείο υπήρχε για άλλη μία φορά και η αύρα της ΕΛΑΣ.

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο πολιορκημένο καφενείο της πλατείας Εξαρχείων προσάγοντας τους θαμώνες, η δημοσιογράφος του koutipandoras.gr και του Documento, Άννα Νίνη, βρέθηκε στο σημείο, ωστόσο, μαζί με άλλους πολίτες και δημοσιογράφους περιορίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ ώστε να μην πλησιάσουν το σημείο των προσαγωγών. Αυτό είναι βεβαίως μια συνήθης κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και δεν θα αποτελούσε θέμα αν ένας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που ήταν επιφορτισμένος με την απομάκρυνση πολιτών και δημοσιογράφων, δεν είχε διάθεση… «συζήτησης».

Στο βίντεο ακούγεται καθαρά ο αστυνομικός να καλεί την Άννα Νίνη που διαμαρτύρεται για την παρεμπόδιση της εργασίας της, να… «πάει στην κουζίνα της».

Λίγο αργότερα, περίπου 30 άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μαγαζί στην πλατεία Εξαρχείων, στην οδό Στουρνάρη, από δυναμεις τον ΜΑΤ, εν μέσω απειλών. «Λένε ότι περιμένουν εισαγγελέα για να μας προσάγουν» ανέφερε γυναίκα που βρισκόταν στο καφενείο, στο ThePressProject. Η αστυνομία εισέβαλε στο καφενείο και προχώρησε σε προσαγωγές.

«Είμαστε εδώ περίπου 30 άτομα. Απ’έξω είναι περικυκλωμένα από ΜΑΤ. Έχουν πετάξει κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Και μας λένε ότι περιμένουν εισαγγελέα για να μας προσαγάγουν. Έχουμε κλειδώσει και λένε ότι θα σπάσουν τα τζάμια»» αναφέρει η μαρτυρία.

Στο σημείο βρέθηκε η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος κάποιον εκ των ατόμων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα και δήλωσε:

«Σήμερα στα Εξάρχεια έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας χωρίς κανέναν λόγο. Άνθρωποι κρατήθηκαν σε ομηρεία, μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα μαγαζιά. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ήταν για αστυνομική προανάκριση, αυτό είναι ψευδές γιατί στην αλλη περιπτωση θα έπρεπε να παρίστανται οι δικηγόροι τους οποίους δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν ποτέ να δουν τους εντολείς τους που τους είχαν καλέσει για να τους υπερασπιστούν, σύμφωνα με την ποινική δικονομία που νομίζουμε ότι ισχύει μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, τόσο άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media κάνουν λόγο για αστυνομικό των ΜΑΤ που φέρεται να έβγαλε το όπλο του από τη θήκη, απειλώντας έτσι ανοιχτά τους διαδηλωτές. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για γυναίκα αστυνομικό των ΜΑΤ. Κάτοικοι και διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι απείλησε τους συγκεντρωμένους.
Μετά τα ΒΙΝΤΕΟ και τις ΕΙΚΟΝΕΣ που είδαν το φως της δημοσιότητας έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA