Καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο, Λέσβο και Ηλεία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο, Λέσβο και Ηλεία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν οι πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με κυριότερες αυτές στη Δαδιά Έβρου, στα Κρέστενα Ηλείας και στη Λέσβο...

Η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς συνεχίζει να μετατρέπει σε στάχτη τον πολύτιμο βιότοπο και τα σπάνια είδη ζώων που ζούσαν σε αυτόν, ενώ για άλλη μία φορά, σήμερα νωρίς το βράδυ, πλησίασε τόσο το χωριό -για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης- όσο και το Επιχειρησιακό Κέντρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της μαζί με αντίστοιχες του Στρατού προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα ενώ υλοτόμοι έχουν ριχθεί στη «μάχη» δημιουργίας ή και επέκτασης των αντιπυρικών ζωνών που με μεγάλη καθυστέρηση είχαν δημιουργηθεί.

Στη Λέσβο οι φλόγες έφτασαν μέχρι την θάλασσα και γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου (23-07-2022).

Στόχος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής είναι να μην αφήσουν να ξεφύγει η φωτιά και προχωρήσει προς τον Λεσβιακό Όλυμπο.

Τέλος, συνολικά 115 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Σώματος παραμένουν και επιχειρούν στο Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στη Μεσσηνία, ούτως ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο και καίει αγροτοδασική έκταση.

Ηλεία: Το μέτωπο «απλώθηκε» σε έκταση 20 χιλιομέτρων

Για μέτωπα που κινούνται -αυτή τη στιγμή- μακριά από κατοικημένες περιοχές στην Ηλεία, έκανε λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Δ. Μπαλιούκος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η φωτιά καίει αγροτικές και δασικές εκτάσεις, έχοντας όμως ένα μέτωπο που απλώθηκε σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων. Ωστόσο, είπε πως αυτή τη στιγμή έχει πέσει η δύναμη των ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυριότερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Χονδρολιγιά Βρίνας, με τον δήμαρχο να αφήνει υπόνοιες για εμπρησμό, τη στιγμή που οι κάτοικοι κοντά στις περιοχές όπου κινούνται οι φλόγες είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Και αυτό καθώς νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν έξω από τα Κρέστενα και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, εγκαταστάσεις και χωράφια, με τον κόσμο να παλεύει να περιορίσει την πύρινη λαίλαπα, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση και πέντε οικισμοί.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA