LIVE η πορεία του Κινεζικού πυραύλου που ...απειλεί και την Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές ενδέχεται να πέσουν συντρίμμια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

LIVE η πορεία του Κινεζικού πυραύλου που ...απειλεί και την Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές ενδέχεται να πέσουν συντρίμμια

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μόλις πρωτοάκουσαν για το συγκεκριμένο γεγονός το πέρασαν αρχικά ως αστείο, αλλά τελικά είναι πραγματικότητα... - Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αρχές της Ελλάδας για τον Κινεζικό πύραυλο, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη...

Η πορεία του δεν είναι προδιαγεγραμμένη και κινείται με ταχύ ρυθμό, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν συντρίμμια στην Βόρεια Ελλάδα και στη Κρήτη, ενώ στη Γη αναμένεται να πέσει μέχρι την Κυριακή (31-07-2022).

Μάλιστα ο κίνδυνος να συντριβούν τα τμήματα του πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή είναι μικρός όχι όμως ανύπαρκτος.

Οι εμπειρογνώμονες της Διαστημικής Παρακολούθησης της ΕΕ εκτιμούν, όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση ότι «ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει εκτιμώμενο εύρος μάζας μεταξύ 17 και 22 τόνων, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που εισέρχονται ξανά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, αξίζει προσεκτική παρακολούθηση», σημειώνει ο EASA.

Toνίζει επίσης πως «είναι δύσκολο σε αυτή τη χρονική στιγμή να προβλεφθεί ακριβώς η τροχιά των συντριμμιών και πού ακριβώς θα πέσουν στη Γη. Μια πιο λεπτομερής πρόβλεψη θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μόνο λίγες ώρες πριν την πρόσκρουση».

Κλείνει ωστόσο παραθέτοντας τις εκτιμήσεις για τις πιθανές περιοχές που θα επηρεαστούν.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «Το SST έχει εκτιμήσει μια ποικιλία πιθανών τροχιών επανεισόδου, μία από τις οποίες θα μπορούσε να επηρεάσει τον εναέριο χώρο της Νότιας Ευρώπης. Περιοχές / εναέριος χώρος που ενδέχεται να επηρεαστούν είναι: Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία».

Παράλληλα η τελευταία πρόβλεψη από την ομάδα «Προμηθέας» στο Twitter, είναι ότι τελικά η χώρα μας δεν θα είναι μέσα στις πιθανές περιοχές για την πτώση του.

«Όλα τα είχαμε, το να πέσει ένα Κινεζικός πύραυλος στην Ελλάδα μας έλειπε...», «Πάτα το Κιμ...», είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών στο twitter που έχει πάρει «φωτιά»...

Δείτε LIVE την πορεία του ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA