Οι Τούρκοι κατοχύρωσαν το σήμα «Turgaegean - Τουρκικό Αιγαίο» μέχρι το 2031 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάνουν λόγο για απόλυτη κυριαρχία σε ολόκληρο το Αιγαίο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι Τούρκοι κατοχύρωσαν το σήμα «Turgaegean - Τουρκικό Αιγαίο» μέχρι το 2031 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάνουν λόγο για απόλυτη κυριαρχία σε ολόκληρο το Αιγαίο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία ζήτησε να κατοχυρώσει τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean - Τουρκικό Αιγαίο» για την τουριστική της καμπάνια και η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας και μάλιστα την ονομασία αυτή θα μπορούν να την χρησιμοποιούν επίσημα μέχρι και τον Ιούλιο του 2031...

Όπως είναι φυσικό οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για αυτή την απόφαση και ήδη έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια που παίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για απόλυτη κυριαρχία σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Για την καμπάνια της Τουρκίας «TurkAegean - Τουρκικό Αιγαίο» ρωτήθηκε ο Yπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

«Η Τουρκία έχει απομονωθεί σε επίπεδο διεθνές, έχει απέναντί της όλη την ΕΕ και η μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη από αξιόπιστος εταίρος να γίνει ισχυρός εταίρος”, απάντησε. “Όποια προσπάθεια κι αν κάνει η Τουρκία, εμείς δεν φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σχολίασε.

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», τονίζει από την πλευρά του ο Tομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA