Καταγγελία - «βόμβα» στο EviaZoom.gr για τον Δήμο Χαλκιδέων της Βάκα: Έβαλαν παράνομες κάμερες και κατέγραφαν τους εργαζόμενους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία - «βόμβα» στο EviaZoom.gr για τον Δήμο Χαλκιδέων της Βάκα: Έβαλαν παράνομες κάμερες και κατέγραφαν τους εργαζόμενους

Διαβάστε την καταγγελία που απέστειλε στο EviaZoom.gr το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων το βράδυ της Τρίτης (23-08-2022):

«Παράνομες κάμερες στους χώρους του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδεών.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 22 Αυγούστου 2022, προκειμένου να εκτιμήσει το θέμα που προέκυψε με την παράνομη τοποθέτηση καμερών καταγραφής εντός του χώρου του εργοταξίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας και συγκεκριμένα στους χώρους συνάθροισης των εργαζομένων.

Φαίνεται πως κάποιοι στο Δήμο Χαλκιδέων ζήλεψαν τη «δόξα» κυβερνητικών στελεχών που παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Κοινοβουλίου και θέλησαν να παρουσιαστούν ως άξιοι μαθητές της ρουφιανιάς που αποτελεί και το μέσο αναρρίχησής τους. Το προεδρείο του Σωματείου με το που πληροφορήθηκε την ύπαρξη καμερών, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Διευθυντή της Καθαριότητας κ. Βασσιά Ιάκωβο, ζήτησε εξηγήσεις, καθώς και την άμεση αποξήλωση των παράνομων καμερών.

Εκείνος μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετική θετική Νομική Γνωμοδότηση του Δικηγόρου που είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα του υπεύθυνου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) δίχως όμως να μας επιδείξει το επικαλούμενο, απ’ αυτόν, έγγραφο. Δεχόμενοι την απάντησή του Διευθυντή, στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον προαναφερόμενο Δικηγόρο (υπεύθυνο GDPR) ο οποίος μας απάντησε ρητά, ότι ουδέποτε έχει γνωμοδοτήσει θετικά για κάτι τέτοιο.

Μας οργίζει το γεγονός ότι κάποιοι «συνάδελφοι», που κατέχουν και θέσεις ευθύνης, στερούνται οποιουδήποτε σεβασμού προς τους Νόμους και προς τους Εργαζομένους. Σαφέστατα οι «ποντικοί» που εμπλέκονται στην παρανομία αυτή, για το Σωματείο πλέον θεωρούνται ξένα και εχθρικά σώματα.

Οι εποχές του παρακράτους που ονειρεύονται, δυστυχώς γι΄ αυτούς, δεν αναβιώνουν.

Ζητάμε από την Δήμαρχο Χαλκίδας όπως διατάξει άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και εν συνεχεία την τιμωρία εκείνων που έπραξαν αυτό το Ποινικό Αδίκημα.

Από την πλευρά μας, οι Νομικοί μας Συνεργάτες άμεσα θα προβούν σε καταγγελία του εγκλήματος αυτού στις αρμόδιες Ανεξάρτητες και Εισαγγελικές Αρχές».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA