Κορονοϊός - Καπραβέλος: «Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός - Καπραβέλος: «Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας...»

Για το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας έκανε λόγο ο Διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σημειώνοντας πως ο σκληρός δείκτης θανάτων και κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ εξέφρασε τον φόβο του και για το 7ο κύμα που εκτιμάται να ξεκινήσει τέλη φθινοπώρου με αρχές χειμώνα...

Ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε:

«Για την ασφάλειά μας, θα έπρεπε να επανέλθουν οι μάσκες, οι εμβολιασμοί για να τιθασεύσουμε αυτόν τον ιό. Στην ιατρική δεν διδαχθήκαμε τον θάνατο, κανείς δεν μπορεί να τον προβλέψει. Η αύξηση των θανάτων οφείλεται στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Το βλέπω παντού, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας, μάσκες δεν υπάρχουν πουθενά, οι άνθρωποι συνωστίζονται, βλέπουμε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ηλικιωμένων έχουν κάνει την 4η δόση. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, χάνεται η ανοσία μετά από κάποιον καιρό.

Οι θάνατοι είναι θάνατοι, είναι απώλεια ανθρώπινης ζωής κα μάλιστα μπορούσαν να αποτραπούν. Έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, ωστόσο η πανδημία δεν έχει τελειώσει, τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Κάθισα και είδα τα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησα κιόλας, και είδα ότι ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 400 νεκρούς, ενώ ο φετινός πάνω από 1.000 νεκρούς. Βάσει των στατιστικών του 2020, οι μηνιαίοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Εκτοξεύτηκαν στους 1.300 το 2021 και το 2022 ο μέσος όρος των θανάτων είναι πάνω από 1.300. Ο φόβος μου είναι το φθινόπωρο που θα ανοίξουν τα σχολεία, οι κλειστοί χώροι, ο καιρός ευνοεί τον κορωνοϊό. Φοβάμαι ένα νέο 7ο κύμα που θα επιβαρύνει το ΕΣΥ, και μπορεί να το οδηγήσει σε κατάρρευση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA