Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος ο πατέρας της που την άφησε να πεθάνει αβοήθητη στη θάλασσα - «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα...» δήλωσε ενώ απείλησε και δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος ο πατέρας της που την άφησε να πεθάνει αβοήθητη στη θάλασσα - «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα...» δήλωσε ενώ απείλησε και δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης, η οποία πνίγηκε πριν λίγα 24ωρα στο Καλαμάκι Κορινθίας...

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, η κάμερα του LIVE NEWS εντόπισε τον πατέρα της 6χρονης Αμέλιας έξω από το σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του δημοσιογράφου του LIVE NEWS, τράπηκε σε φυγή αφού προηγουμένως απείλησε να μην σηκωθεί κάμερα. Είναι ο ίδιος πατέρας που χτες ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξε πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό δε βούτηξε να σώσει την κόρη του που πνιγόταν.

Νωρίτερα ο 42χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, κατά τη μεταγωγή του στον Εισαγγελέα δεν έδωσε καμία απάντηση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Γιατί φύγατε τόσο μακριά από το παιδί;», «λένε ότι φύγατε πολύ μακριά για να ζητήσετε βοήθεια;», «γιατί το κάνατε αυτό», ήταν μόνο μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στον πατέρα χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.

Ο πατέρας του κοριτσιού είπε ότι η εξάχρονη κόρη του φορούσε σωσίβιο, ενώ είχε μπει στη θάλασσα και αυτός για να κολυμπήσει. Ξαφνικά, το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων. Εκείνος δεν βούτηξε για να το σώσει, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορούσα, έχω άσθμα». 

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα

Στην απολογία του ο 42χρονος υποστηρίζει πως αμέσως μετά το φαγητό πήγαν στην παραλία.

«Δε θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα».

Το ερώτημα είναι λοιπόν τι μεσολάβησε τις δύο ώρες,  από τη 1 παρά τέταρτο όταν πατέρας και κόρη φτάνουν στην παραλία, μέχρι τις 3 παρά τέταρτο, όταν ο 42χρονος έχει ήδη φτάσει στο σπίτι του κι έχει καλέσει την αστυνομία για να πει ότι η κόρη του πνίγεται.

Ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε πρώτος το παιδί κάτω από τη βάρκα κάλεσε την Αστυνομία στις 15.08.

«Στις 15.07 έγινε η κλήση από το κινητό της γυναίκας μου ή το δικό μου στην αστυνομία και στις αρχές, μετά από 5 λεπτά, 8 λεπτά, 10 λεπτά ήρθε ένας αστυνομικός. Ήρθε μαζί με τον πατέρα του παιδιού».

Προβληματισμό πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο πατέρας δεν προτίμησε να ζητήσει βοήθεια για το παιδί του που πνίγεται από τα παραλιακά σπίτια ή έστω από την ταβέρνα που έτρωγαν νωρίτερα η οποία είναι 5 λεπτά μακριά με το μηχανάκι.

Αντιθέτως προτίμησε να πάρει το μηχανάκι του και να πάει μέχρι το σπίτι του για να φορτίσει το κινητό του.

«Ήρθε από εδώ…να έκανε 5 λεπτά το πολύ εκτός κι αν ήρθε και άλλαξε ρούχα».

Είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα που η μικρή Αμέλια πνίγεται μόνη και αβοήθητη, φαγωμένη και φορώντας όλα τα ρούχα της.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό», λέει ο ψαροντουφεκάς.

Πνιγμός εντός ύδατος είναι η αιτία θανάτου που απέδωσε ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση της μικρής Αμέλιας.

Η κηδεία της 6χρονης θα γίνει στην Αλβανία.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA