Πολεμικό Ναυτικό: Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης σε εκπαιδευτικό ταξίδι - Άλλοι δύο σπουδαστές με πυρετό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πολεμικό Ναυτικό: Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης σε εκπαιδευτικό ταξίδι - Άλλοι δύο σπουδαστές με πυρετό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της...

Θλίψη προκάλεσε η ξαφνική απώλεια της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου από την Λάρισα.

Η άτυχη κοπέλα διέμενε με την οικογένειά της στη συνοικία του Ιπποκράτη. Πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αφήνει πίσω της τους γονείς της Στέλιο και Μαρία και τον αδελφό της Θανάση, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε τον θάνατό της κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία από τη στιγμή που ενημέρωσε πως δεν είναι καλά.

Η κοπέλα φέρεται να εμφάνισε ξαφνικά υψηλό πυρετό από άγνωστη αιτία και άμεσα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας. Ωστόσο το πρωί της Τετάρτης (24-08-2022) η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της Πέμπτης (25-08-2022).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του ΓΕΝ, άλλοι δύο σπουδαστές που μετέβαιναν στο πλοίο εμφάνισαν πυρετό, ωστόσο τα δύο περιστατικά αποσυνδέθηκαν μεταξύ τους καθώς ο πυρετός των δύο σπουδαστών προκλήθηκε από τροφική δηλητηρίαση.

Σε ό,τι αφορά την κοπέλα που πέθανε, οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία και παρουσιάστηκε μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Για αυτό τον λόγο δεν διεκομίσθη στη Νάπολη με ελικόπτερο αλλά επισπεύθηκε η άφιξη του πλοίου σε λιμάνι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μετά την εμφάνιση του πυρετού, παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία. Ελέγχονται, την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε νοσήσει με κορονοϊό πρόσφατα.

Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου). Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς».

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA