Τουρκία αλά Ελλάδα: Συνέλαβαν και έβαλαν φυλακή τραγουδίστρια επειδή έκανε σχόλιο για τους ιμάμηδες (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τουρκία αλά Ελλάδα: Συνέλαβαν και έβαλαν φυλακή τραγουδίστρια επειδή έκανε σχόλιο για τους ιμάμηδες (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη στην Τουρκία η 46χρονη τραγουδίστρια Gülşen, κατόπιν εντολής της Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, κατηγορούμενη για υποκίνηση μίσους, με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους ιμάμηδες...

Ειδικότερα, η Τουρκάλα τραγουδίστρια είπε προχθές σε συναυλία της, αναφερόμενη σε κάποιον άγνωστο, ότι «η διαστροφή του» οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε σπουδάσει στο θρησκευτικό σχολείο Imam Hatip.

Η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ζητήσει μέχρι και συγνώμη για αυτή της τη δήλωση γνωρίζοντας τι μπορεί να πάθει, αλλά παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε η σύλληψή και η φυλάκιση της.

Η τραγουδίστρια συνελήφθη συγκεκριμένα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Στη συνέχεια, ένας Τούρκος Δικαστής διέταξε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η περίπτωσή της έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενώ και Τούρκοι πολιτικοί ζητούν την άμεση απελευθέρωση της.

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Emek Emre, έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή της. «Η πελάτισσα μου δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα», είπε στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται από απλοί πολίτες, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες στην Τουρκία για δηλώσεις τους και σχόλια τους, όπως συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην παγκόσμια κατάταξη της ελευθεροτυπίας και ελευθερίας του Τύπου και μέσων ενημέρωσης για το 2022 η Τουρκία είναι λίγες θέσεις πιο πάνω από την Ελλάδα, η οποία κατρακύλησε και είναι τελευταία σε όλη την Ευρώπη, πιο κάτω ακόμη και από Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και άλλες χώρες όπου επικρατεί μάλιστα χούντα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA