Αλιβέρι - Χωριό Αργυρό: Πως το ρεύμα σκότωσε το μόλις 12 μηνών κορίτσι - «Αν φορούσε παπούτσια ίσως ζούσε...» - Δηλώσεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλιβέρι - Χωριό Αργυρό: Πως το ρεύμα σκότωσε το μόλις 12 μηνών κορίτσι - «Αν φορούσε παπούτσια ίσως ζούσε...» - Δηλώσεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ακαριαίος φαίνεται πως ήταν ο θάνατος του μικρού κοριτσιού, μόλις 12 μηνών, στο χωριό Αργυρό του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, από ηλεκτροπληξία και η είδηση έχει σκορπίσει πανελλήνια θλίψη αλλά και οργή...

Όλα έγιναν την Πέμπτη (15-09-2022) όταν το κοριτσάκι παίζοντας με τα 2 επίσης μικρά αδέλφια του, ακούμπησε ένα εντομοαπωθητικό που βρισκόταν στην πρίζα. Η υψηλή τάση του ρεύματος πέρασε στο σώμα του παιδιού με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Οι γονείς του παιδιού, που δεν πρόλαβαν να το απομακρύνουν από την πρίζα, τονίζουν πως αν το μωρό φορούσε παπούτσια ίσως σήμερα να ζούσε.

«Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση, κάπως το είπαν, αν φόραγε παπούτσια δεν θα το χτύπαγε το ρεύμα. Ήταν ξυπόλητο μου είπαν και γι’ αυτό το χτύπησε. Τώρα περπάτησε, τώρα, τώρα, δεν μπορούσε με παπούτσια...», δήλωσε η μητέρα της.

«Ήταν στο στάδιο που σηκωνόταν… Από μπουσούλημα πήγαινε στο σήκωμα. Έβαλε τα δάχτυλά της σ’ ένα αντικουνουπικό χώρου, πετάχτηκε πίσω το παιδί, την τράβηξε η γυναίκα μου, με πήρε τηλέφωνο, το φέραμε στο κέντρο υγείας, ανέπνεε, τελικά βγαίνει έξω ο γιατρός και μου λέει “τέρμα. Ήταν ακαριαίο φίλε"...», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Παράλληλα, μιλώντας στο «LIVE NEWS», ειδικοί εξηγώντας πως συνέβη το κακό είπαν:«Αυτό που προφανώς έγινε είναι ότι τα δάχτυλα του παιδιού ήρθαν σε επαφή με τον ηλεκτρισμό από την συσκευή. Ήταν ξυπόλυτο, έκλεισε κύκλωμα με τη γη και έπαθε ηλεκτροπληξία. Αυτός είναι ο ορισμός της ηλεκτροπληξίας. Το ρεύμα διαπερνάει την συσκευή, περνάει στο σώμα και πάει στη γη. Εκείνη τη στιγμή η καρδιά παθαίνει σοκ. Επέρχεται η κολπική μαρμαρυγή και ο άνθρωπος πεθαίνει...», δήλωσε ο ηλεκτρολόγος Άγγελος Κοντουργιάννης.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA