Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Όμικρον 4 και 5 - Ποιους αφορά και πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Όμικρον 4 και 5 - Ποιους αφορά και πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Το απόγευμα της Τρίτης (27-09-2022) άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον του κορονοϊού όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας...

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι οι εξής:

Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έχουν πρόσφατα εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς και χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου, πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Συστήνεται η χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έναντι του κορονοϊού που περιλαμβάνουν και την παραλλαγή Όμικρον (ΒΑ.1, ΒΑ.4/ΒΑ.5) σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ή τη νόσηση από κορονοϊό σε:

• όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

• άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού

• διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων

• επαγγελματίες υγείας

• διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα

• φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό

Ειδικότερα:

- Άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με τη δεύτερη αναμνηστική δόση των μονοδύναμων εμβολίων μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου).

- Άτομα που νόσησαν μετά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης των μονοδύναμων εμβολίων μπορούν να εμβολιαστούν με τα πικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 3 μηνών μετά τη νόσηση).

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA