Στο σκαμνί ο διαπλεκόμενος Εισαγγελέας Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στο σκαμνί ο διαπλεκόμενος Εισαγγελέας Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος (ΦΩΤΟ)

Εκ των αριστερών, -ο εδώ και 9 χρόνια-, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου μαζί με την, επί πολλά χρόνια, υφιστάμενη - κολλητή του, Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, Όλγα Ηλιοπούλου σε εκδήλωση...

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κύριος Εισαγγελέας Δημήτρης Προκοπίου, για την δράση του οποίου έχει κάνει ένα σωρό αποκαλύψεις όλα αυτά αυτά χρόνια το EviaZoom.gr και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης δημοσιεύοντας ουκ ολίγες καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος του (σ.σ. μέχρι και δικαστική υπάλληλος τον έχει καταγγείλει και έχει κάνει λόγο και η ίδια δημόσια για παραδικαστικά κυκλώματα και στημένες δίκες στα δικαστήρια χαλκίδας), έφτασε η ώρα να λογοδοτήσει (;) καθώς θα κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για τα βαριά αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος που διέπραξε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη την οποία είχε βάλει στο αρχείο με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμία έρευνα και ενώ υπήρχαν μέχρι και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι η δράση του εν λόγω κυρίου έγινε θέμα συζήτησης ακόμα και στην βουλή (δείτε ΕΔΩ).

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, όπως είχε αποκαλύψει και το EviaZoom.gr, κατέθεσε άμεσα μήνυση σε βάρος του Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Την μήνυση αυτή την χειρίστηκε, -άγνωστο με ποιου εντολή-, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θήβας, η οποία την έβαλε στο αρχείο, κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη.... Στο συγκεκριμένο Πρωτοδικείο υπηρετούν και πρώην Αντεισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας...

Ωστόσο αργότερα έγινε προσφυγή από τους δικηγόρους της οικογένειας Βαλυράκη κατά της απόφασης αυτής στο Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή και βγήκε από το αρχείο η μήνυση κατά του Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος πλέον αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη και θα κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου, όπως αποκάλυψε και για αυτή την εξέλιξη ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τον Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου:

«Ο Εισαγγελέας θα ελεγχθεί για την απόφασή του να θέσει την υπόθεση Βαλυράκη στο αρχείο, όχι γιατί η οικογένειά του θέλει να έρθει σε ρήξη, αλλά γιατί δεν μπορεί μια υπόθεση, που κάτω από την εποπτεία άλλων λειτουργών της Δικαιοσύνης ολοκληρώθηκε ως προς το ανακριτικό σκέλος και τώρα πηγαίνει σε τακτική δικάσιμο, να επιχειρηθεί να περάσει στη λήθη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ EVIAZOOM.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ 

Η είδηση ότι θα κάτσει στο σκαμνί, -ο εδώ και 9 χρόνια-, Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει μεταδοθεί από πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης όπως από την εφημερίδα Espresso, κ.α.:

Κουνιάδος Βαλυράκη: «Ο Εισαγγελέας Προκοπίου είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο, είναι συμμορία, υπάρχουν κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας...»

Αυτά και άλλα πολλά είχε δηλώσει, πριν λίγους μήνες, ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου στο EviaZoom.gr και στο αθηναϊκό ειδησεογραφικό site Ereportaz.gr.

Ο Θανάσης Παπαθεοδώρου είχε τονίσει τα εξής:

«Εμείς δεν μένουμε σε μία απόφαση ενός Εισαγγελέα ο οποίος είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο και τον έχουμε μηνύσει για αυτό το θέμα και θα μείνουμε σε μία δική του εκτίμηση η οποία ήταν δεδομένη από την αρχή ότι τη δρομολογεί για συγκάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η υπόθεση, αν θα εκτιμηθούν τα στοιχεία ότι πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο που τοποθετεί ο διαβρωμένος Εισαγγελέας και οι συνεργάτες του λιμενικοί, η συμμορία αυτών των τριών, και από το αν θα μπορέσει κάποιος Εισαγγελέας, γιατί υπάρχουν και τίμιοι Εισαγγελείς, να εξετάσει την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο, να μάθουμε και εμείς την αλήθεια.Ήταν αυτό που θέλανε τα κυκλώματα της Χαλκίδας όχι της Ερέτριας, η Ερέτρια είναι πολύ μικρή γ'ιαυτά τα πράγματα. Φυσικά θα κινηθούμε νομικά, πρέπει να έρθει στα χέρια μας το αιτιολογικό αυτού του Εισαγγελέα του Προκοπίου για να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βρεθεί επιτέλους κάποιος Εισαγγελέας που να ασχοληθεί με το δίκιο, με τη δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση και όχι με τη δικαιοσύνη της Χαλκίδας, κοροϊδεύανε δεν έκαναν τίποτα. Έχει πολύ συνέχεια η υπόθεση τώρα αρχίζει. Έχουν δώσει στίγματα που είναι ψευδή. Δύο φορές τους τα απέρριψε η Google, γιατί δεν θέλανε να γίνει έρευνα στα στίγματα, στο πού βρίσκεται το κάθε τηλέφωνο. Θα επανέλθουμε σε αυτό. Καθυστέρησαν για να χαθούν τα ίχνη.

Και αυτά τα αδέλφια οι δολοφόνοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αυτοί δεν θα έπρεπε να αρχίσουν να επιτίθενται. Θα έπρεπε απλά να ευχαριστηθούν που πήραν μία παράταση διότι χρειάζεται πολύ θράσος να είναι γνωστά τα ονόματά τους και να απειλούν από πάνω για μηνύσεις.

Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν έχω εμπειρία από το δικαστικό αλλά δεν πιστεύω ότι έχει ξανασυμβεί αυτό στην Ελλάδα, Ερχόμενος από την Ερέτρια πέρασα από εδώ, με βρήκατε δεν έχω να κάνω κάτι εδώ με την Εισαγγελία. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ότι ύστερα από την αγωγή, μήνυση που έχουμε κάνει προς τον Προκοπίου τον Εισαγγελέα, μετά τα εύσημα που πήρε, την προαγωγή, την μετάθεση μάλλον στο χωριό του δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, δεν πρέπει να εννοηθεί από καμία πλευρά ότι εμείς έχουμε εγκαταλείψει την υπόθεση. Όταν κάποιος φεύγει δεν σημαίνει ότι φεύγουν και οι ευθύνες μαζί του. Εμείς συνεχίζουμε, σίγουρα θα υπάρχουν εξελίξεις, δεν περιμένουμε να λειτουργήσει μόνο του το σύστημα, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει μόνο του, προσπαθούμε και σπρώχνουμε τα πράγματα όπου γίνεται και όπως γίνεται με νόμιμο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την αλήθεια και να πληρώσουν όσοι κάλυπταν έντεχνα μέχρι τώρα αυτούς τους τύπους, αυτούς τους δολοφόνους που τους γνωρίζουν. Ελπίζω σύντομα να έχουμε εξελίξεις, βέβαια το σύντομα το λέμε πολλές φορές και βρίσκονται οι αντιστάσεις οι τοπικές από Λιμεναρχείο και Εισαγγελία

Είμαστε αποφασισμένοι, δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ αν δεν δικαιωθεί η ιστορία του Σήφη. Δεν πρόκειται να σας απαντήσει κανένας για την προαγωγή του Προκοπίου. Αυτό που έγινε, δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Να έχει μηνυθεί για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος για μία δολοφονία του συγκεκριμένου ανθρώπου και να παίρνει προαγωγή και να φεύγει χωρίς να κλείσει την υπόθεση του χωρίς να βγάλει εντάλματα, όπως έπρεπε να είχε κάνει από πριν αλλά δεν έκανε τίποτα, ε αυτός θα πρέπει να δώσει λογαριασμό στον Άρειο Πάγο κάπου πρέπει να δώσει λογαριασμό γιατί το έκανε και ο Άρειος Πάγος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έγινε η προαγωγή από που προέκυψε η προαγωγή. Με όποιον έχουμε μιλήσει του κάνει εντύπωση δεν ξέρω πως συνέβη αυτό το πράγμα, πρέπει να το δούνε, για να μην εκτίθενται και άλλοι. Μέχρι τώρα εκτίθεται ο Προκοπίου ε για να μην εκτεθεί το δικαστικό σύστημα να έχουμε εμπιστοσύνη στους δικαστές να έχουμε στο σύστημα εμπιστοσύνη πρέπει να το τακτοποιήσουν γιατί το κάνανε...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA