Αποκαλυπτική ανακοίνωση για την Βάκα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων: «Επιβαρύνει τους δημότες με χιλιάδες ευρώ την ημέρα, κάνει "δωράκια" σε ιδιώτες, εξυπηρετεί συμφέροντα, βάζει παράνομες κάμερες σαν ρουφιάνος...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αποκαλυπτική ανακοίνωση για την Βάκα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων: «Επιβαρύνει τους δημότες με χιλιάδες ευρώ την ημέρα, κάνει "δωράκια" σε ιδιώτες, εξυπηρετεί συμφέροντα, βάζει παράνομες κάμερες σαν ρουφιάνος...»

Διαβάστε την νέα αποκαλυπτική ανακοίνωση που ακολουθεί για την δράση της Βάκα ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.) και την απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει εκ νέου την Δήμαρχο Χαλκιδέων, η οποία εν μέσω θερινής ραστώνης και συγκεκριμένα την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, συγκάλεσε την Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) και αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων της πόλης, επιβαρύνοντας του Δημότες με χιλιάδες ευρώ την ημέρα, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αν αυτό δεν είναι μεθόδευση για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων τότε τι είναι;

Αν η Δήμαρχος επιλέγει στις 16 Αυγούστου 2022 να αποφασίσει η ίδια, με τρία (3) ακόμη Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.), να κάνει «δώρο» 265.360 ευρώ σε ιδιώτη για την μεταφορά των απορριμμάτων στα Τρίκαλα (ναι, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν από τη Χαλκίδα στα Τρίκαλα), και μάλιστα με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» για να προλάβει αντιδράσεις, πώς μπορεί να ισχυρίζεται πώς νοιάζεται για τον Δήμο και τους Δημότες;

Η κυρία Δήμαρχος, συστηματικά τα τελευταία χρόνια αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα με τον Χ.Υ.Τ.Α. της Χαλκίδας, απαξιώνει σκοπίμως το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου και αναζητά προφάσεις και ευκαιρίες για να πριμοδοτήσει ιδιώτη, εκχωρώντας την αποκομιδή και την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός της Χαλκίδας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και τις απανωτές καταγγελίες για υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, για ένα μείζον πρόβλημα που σέρνεται από το Νοέμβριο του 2019, η Δήμαρχος Χαλκιδέων χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό αποφάσισε να στείλει... βόλτα τα σκουπίδια στα Τρίκαλα με κόστος 70,00 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου και δημιουργώντας πρόβλημα ακόμη και στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Για το πόσο ακριβά θα πληρώσουν τις επιλογές της κας Δημάρχου οι Δημότες, με αύξηση προφανώς των Δημοτικών Τελών σε μία συγκυρία που η ακρίβεια σφίγγει ως θηλιά στο λαιμό των πολιτών, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς, απαιτούνται για την μεταφορά μόνο των σύμμεικτων απορριμμάτων των 140 παραγόμενων τόνων ανά ημέρα 12.152 ευρώ. Για το υπόλοιπο έτος δηλαδή απαιτείται το ποσό του 1.400.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο πιστεύει πώς μέσα σε είκοσι δυο (22) ημέρες (τόση είναι η διάρκεια της σύμβασης αντί του ποσού των 265.360 ευρώ) θα επιλύσει ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια.

Αντί ουσιαστικών λύσεων, η Δήμαρχος Χαλκιδέων επιλέγει να κάνει δωράκια στους ιδιώτες. Αντί για διάλογο με τους εργαζόμενους τοποθετεί παράνομα κάμερες στο χώρο του εργοταξίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας, εν είδει ρουφιάνου, ίσως και αντιγράφοντας τις κυβερνητικές πρακτικές των παρακολουθήσεων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δήμαρχο Χαλκιδέων να ακυρώσει την απόφαση εκχώρησης της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων στον ιδιώτη, να αναζητήσει λύσεις στο πρόβλημα στη βάση της προάσπισης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών και να ξηλώσει άμεσα τις κάμερες που τοποθετήθηκαν στο εργοτάξιο του Αγίου Στεφάνου.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την απόλυτη στήριξη της στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων και στις όποιες αποφάσεις λάβουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους». 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA