Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα πάνω από 370.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομα ντελιβεράδες - διανομείς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα πάνω από 370.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομα ντελιβεράδες - διανομείς

Ελέγχους πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας σε επιχειρήσεις που απασχολούν ντελιβεράδες - διανομείς καθώς παρατηρήθηκε έντονη παραβατικότητα στον κλάδο...

Κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασίας πραγματοποίησαν κατά την περίοδο 29 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου 2022, ελέγχους σε επιχειρήσεις που απασχολούν διανομείς, πέραν των προγραμματισμένων ελέγχων. Συνολικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διενεργήθηκαν 1.700 έλεγχοι.

Κατά τους συγκεκριμένους ελέγχους, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με αδήλωτη εργασία, μη τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

Αυξημένη έμφαση δόθηκε στο θέμα της καταβολής της πρόσθετης αμοιβής 15% για τη χρήση και τη συντήρηση του δικύκλου των διανομέων, καθώς και σε γενικότερα ζητήματα συντήρησης του εξοπλισμού.

Από τους ανωτέρω ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας προέκυψαν τα ακόλουθα: Σε 19 διανομείς δεν είχε καταβληθεί η πρόσθετη αμοιβή 15% για τη χρήση και τη συντήρηση του δικύκλου, 14 εργαζόμενοι βρέθηκαν να εργάζονται αδήλωτοι, για 117 εργαζόμενους υπήρχαν παραβάσεις στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας.

Συνολικά για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας πρόστιμα, ύψους 373.150,00 ευρώ.

Η Επιθεώρηση Εργασίας-Ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους για την τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων, αλλά και των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA