Eurobasket Ιταλία - Ελλάδα 81-85: Την κέρδισε μέσα στο «σπίτι» της - Τα highlights του αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Eurobasket Ιταλία - Ελλάδα 81-85: Την κέρδισε μέσα στο «σπίτι» της - Τα highlights του αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλπάζει» προς τους 16 του Eurobasket 2022 η εθνική ομάδα μπάσκετ, η οποία επικράτησε με 81-85 της Ιταλίας στο κατάμεστο γήπεδο του Μιλάνο για τη 2η αγωνιστική των ομίλων...

Μετά από αυτή την ζωτικής σημασίας νίκη, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη παίρνει «κεφάλι» στον όμιλο όπου, με 2 στις 2 νίκες, συγκατοικεί με την Ουκρανία, η οποία ευτύχησε να «κλέψει» στο τέλος τη νίκη από την Εσθονία λίγες ώρες νωρίτερα.

Η Ελλάδα ουσιαστικά κλειδώνει την πρωτιά στον 3ο όμιλο, αφήνοντας το φαβορί Κροατία και την οικοδέσποινα Ιταλία να παλέψουν για τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλο τον αγώνα  και άντεξε στο σφυροκόπημα των γηπεδούχων στο φινάλε, με τον Ντόρσεϊ, που πέτυχε 23 πόντους, να βάζει ένα μεγάλο τρίποντο και να παίρνει ένα ακόμη μεγαλύτερο αμυντικό ριμπάουντ.

Παράλληλα «σίφουνας» ήταν σε ένα ακόμα ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 25 πόντους με την άμυνα της Ιταλίας να μην μπορεί να τον ανακόψει ούτε με φάουλ.

Ξεχώρισαν επίσης οι Αγραβάνης και Σλούκας, με τα τείχη Παπανικολάου και Παπαπέτρου να κρατούν την άμυνα όρθια.

Βέβαια, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, η Εθνική ένιωσε την «ανάσα» των Ιταλών, ωστόσο κατάφερε με το πάθος και την καθαρή σκέψη να εξασφαλίσει το «τρίποντο».

Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής:

Η Ελλάδα παίζει τη Δευτέρα (05-09-2022, 18:00) με τη Μ.Βρετανία, την Τρίτη (06-09-2022, 18:00) με την Ουκρανία και ολοκληρώνει τους αγώνες της Α’ φάσης στον όμιλο την Πέμπτη (08-02022, 18:00) με την Εσθονία.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA