Συνέντευξη Τσίπρα στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Αν ήταν με τόσες μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης θα έκανε τώρα τις εκλογές να τελειώνει...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνέντευξη Τσίπρα στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Αν ήταν με τόσες μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης θα έκανε τώρα τις εκλογές να τελειώνει...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε την Παρασκευή (30-09-2022) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου απαντώντας σε όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας...

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις στη χώρα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, γιατί αν ήταν 8 και 10 και 15 και 20 (σ.σ. μονάδες διαφορά) δεν θα έκανε εκλογές να τις κερδίσει, να καθαρίσει να τελειώνει; Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος που έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;». Είπε ότι «κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους μας και για τα κόμματα και για τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων, γιατί ο κόσμος θα κρίνει και θα συγκρίνει». Είπε ακόμη ότι αυτό που οι πολίτες «δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι αυτή την πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοκρατία μας, των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία και ότι αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζεται, ότι ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει».

Για τις εκλογές

Όπως είπε ο Α. Τσίπρας οι επερχόμενες εκλογές «είναι οι πρώτες βαθιά δημοκρατικές εκλογές» και πρόσθεσε ότι «η νέα μεγάλη αλλαγή είναι οι εκλογικές συνεργασίες και δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια να έχεις μια δικομματική κυβέρνηση. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν».

«Η μόνη δυνατότητα να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είναι να συνεργαστεί με τον Βελόπουλο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε ο τόπος να κυβερνηθεί με ευθύνη να δούμε τις επόμενες εκλογές ως μια μεγάλη ευκαιρία.»

Σημείωσε ακόμα ότι «για λόγους πρακτικούς και ηθικούς δεν διεκδικώ μια κυβέρνηση ηττημένων αλλά των νικητών. Προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή πρακτικά και ηθικά ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει από την επόμενη ημέρα μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου».

Ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «χρειάζεται να έχουμε ψυχραιμία στις ρητορικές εξάρσεις Ερντογάν. Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι απέναντι στην απειλή της εθνικής κυριαρχίας είμαστε όλοι ενωμένοι. Και ο Ερντογάν δεν έχει απάνενατί του έναν απερχόμενο και αποδυνανμωμενο Πρωθυπουργό αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν να απειλεί σήμερα ο Ερντογάν την εθνική μας κυριαρχία και να μην υπάρχει η απειλή των κυρώσεων;», επιρρίπτοντας αιχμές στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που ασκεί.

Πολυτεχνειούπολη - πανεπιστημιακή αστυνομία

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και την εξάρθρωση συμμορίας, αλλά και την συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οπουδήποτε στη χώρα άρα και εντός πανεπιστημίου συντελείται έγκλημα υποχρέωση της αστυνομίας ειναι να παρέμβει. Το 2017 και το 2018 η αστυνομία εκανε δυο μεγαλες επεμβάσεις στο Αριστοτέλειο που ειχαμε πληροφοριες για ναρκωτικά. Η Αστυνομία υποχρεούται να παρεμβαίνει οταν υπαρχουν εγκληματικές ενέργειες. Η Πανεπιστημιακή αστυνομία τι θα μπορούσε να κανει σε αυτην την περίπτωση; Είναι μια φούσκα. Εγω λεω να στείλουμε αυτα τα παιδιά που προσλήφθηκαν στις γειτονιές για το έγκλημα οχι στα πανεπιστήμια στους φοιτητές», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA