Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων - Παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις και μέσω predator αλλά ότι δεν έχει καμία ανάμειξη ο ίδιος - Τι δήλωσε για Βαξεβάνη, Μαρινάκη, εκλογές και οι αναφορές σε εκβιασμούς... (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων - Παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις και μέσω predator αλλά ότι δεν έχει καμία ανάμειξη ο ίδιος - Τι δήλωσε για Βαξεβάνη, Μαρινάκη, εκλογές και οι αναφορές σε εκβιασμούς... (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας (07-11-2022)...

Ο Πρωθυπουργός και ο Νίκος Χατζηνικολάου συνομίλησαν για την υπόθεση των υποκλοπών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει ανυπόστατα ψεύδη όσα αναφέρθηκαν στο Documento για παρακολουθήσεις Yπουργών της ΝΔ, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως είπε:

«Είναι ντροπή και αίσχος να εννοεί κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών. Και άκρως επικίνδυνο. Κι επειδή εγώ δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον κ. Βαξεβάνη όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κάνει ποτέ σε κανέναν, στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητήσει διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον Κ. Βαξεβάνη να δώσει τα στοιχεία από τις πηγές του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι, όπως είπε, "εθνικά επικίνδυνος". 

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις αλλά δεν γνωρίζει από ποιον.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Από τη πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται, θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη...»

Οι αναφορές για εκβιασμούς...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στις χθεσινές δηλώσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι:

«Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς από τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας. Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν εμπλέξει τους ρόλους τους εδώ πέρα.

Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μια ομάδα ή να ελέγχουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην Κυβέρνηση, να υπονομεύουν, αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη την διαδρομή της χώρας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ πέρα ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η Κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως, ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων, που πιέζουν την Κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα το μήνυμα, το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα ότι προκαλεί τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, τονίζοντας: «Να μιλήσουμε για όλα στη Βουλή. Και να διαπιστώσουμε αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση. Δεν θα αφήσω τη χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο, οφείλω να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 στην ώρα τους. Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές».

«Προβληματική η επιλογή Πάτση»

Σε ερώτηση για την υπόθεση Πάτση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού χαρακτήρισε προβληματική την επιλογή του βουλευτή, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Προφανώς η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική. Οφείλουμε την επόμενη φορά να είμαστε πιο αυστηροί σε όσους θα μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Χρειάζεται αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου για όσους είναι υπόχρεοι να καταθέτουν δηλώσεις πόθεν έσχες», υπογράμμισε.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA