Εφημερίδα «Documento»: Τα 5 νέα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εφημερίδα «Documento»: Τα 5 νέα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator

Η εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη με δημοσίευμα της στο Κυριακάτικο φύλλο (20-11-2022) κάνει λόγο για πέντε νέες υποκλοπές -παρακολουθήσεις και σε άλλα πρόσωπα...

Τα άτομα αυτά παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από το κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά και την ΕΥΠ, όπως τονίζεται.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει τα εξής πρόσωπα:

- Ο Υπουργός Εργασίας (και πρώην υπουργός Ενέργειας) Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρακολουθούνταν από το παράκεντρο του Μαξίμου γιατί κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα ‘επιχειρηματικότητας’. Ο Υπουργός Εργασίας παρακολουθούνταν τον καιρό της θητείας του στο Υπουργείο Ενέργειας και, μάλιστα, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις 21 Νοεμβρίου 2020 να συνομιλεί με τον Π.Π., με αντικείμενο της συνομιλίας να είναι η «Σαρωνίδα».

- Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς. Η παρακολούθηση γινόταν τόσο γιατί ο Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε "να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη"», Επίσης τονίζεται πως η ολιστική παρακολούθηση του δημοσιογράφου σχετιζόταν με τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίοι πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ μέσω του Αλ. Παπαχελά θα μπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηματιών και τις επαφές με ξένους παράγοντες.

- Ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α., Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. Ηταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγω του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

- Ο Αλέξης Διακόπουλος, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, που εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 19 Αυγούστου 2020.

- Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος που διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία και παραιτήθηκε από το ΕΛΚ, προσχωρώντας στο RenewEurope του Εμανουέλ Μακρόν.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA