Τσουνάμι αποκαλύψεων για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου...» - Τον ίδιο τον ιδρυτή κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσουνάμι αποκαλύψεων για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Ο πατέρας Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου...» - Τον ίδιο τον ιδρυτή κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις, παρενοχλήσεις, βασανιστήρια και συμπεριφορές στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Ο 19χρονος, η καταγγελία του οποίου άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, κατονομάζει στην κατάθεσή του τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο που είναι ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου»...

Το 19χρονο, σήμερα, αγόρι, περιγράφει πως ο πατέρας Αντώνιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε την «Κιβωτό του Κόσμου», ήταν εκείνος που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και το πρόσωπο που κατονομάζει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου μέρος της συγκεκριμένης κατάθεσης μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο 19χρονος κατέθεσε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ την περασμένη Τετάρτη:

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου...», τόνισε χαρακτηριστικά για τον ιερέα στη κατάθεση του ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» , ενώ ανέφερε και περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων:

«Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο...»

Ο 19χρονος κατέθεσε επίσης για τον πατέρα Αντώνιο:

«Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο και επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, είπε να έρθω εγώ από την Καλαμάτα. Έτσι, ήρθα στην Αθήνα όπου κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο ήμουν μαζί του. Μόνο 2 ώρες έβγαινα έξω για να πάω τον σκύλο που τότε είχα βόλτα. Ούτε η μαμά μου δεν ήξερε ότι είχα γυρίσει στην Αθήνα, δεν της το είχα πει, γιατί ο πατήρ μου είχε πει ότι θα ήμουν συνέχεια μαζί του, οπότε δεν θα μπορούσα να πάω να την δω και θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση. Αν και έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, σχεδόν όλη μέρα ήμουν μαζί του για να τον φροντίζω (σ.σ. αναφέρεται σε πράξεις και περιγραφές που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν).

Με τραβούσε κοντά του συνέχεια κι εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε ‘σήκω φύγε’. Την επόμενη μέρα που πήγα στο δωμάτιό του, άλλαξε η συμπεριφορά του, με έβριζε, μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά με αγριοκοιτούσε, λέγοντάς με συνεχώς ‘βλάκα’ και ‘ηλίθιε’, ενώ με έστελνε για δουλειές στο υπόγειο...»

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Βόλο και Ιωάννινα...

Την ίδια ώρα η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ερευνά πλέον πέντε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Αττική και Περιφέρεια. Ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων επέδωσε η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Άλλος φιλοξενούμενος στη δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή, 18 χρόνων σήμερα, 13 ετών όταν έλαβαν χώρα τα γεγονότα, κατήγγειλε πως τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη αφορμή, στέλεχος της δομής τόσο τον ίδιο όσο και άλλα παιδιά. Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου εργαζόμενοι έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν κλοπές αν και η αστυνομική έρευνα δεν έδειξε υπόπτους για κλοπή σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Οι άνθρωποι αυτοί κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν...»

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος ...όπως αποκαλείται:
Από την πλευρά του ο ιερέας και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η σύζυγός του, η οποία είναι Πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», μιλώντας μαζί του ζωντανά στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες είναι υποκινούμενα από κάποιους...

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA