Οργή και αντιδράσεις από την νέα προκλητική απόφαση: Άφησαν ελεύθερο τον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οργή και αντιδράσεις από την νέα προκλητική απόφαση: Άφησαν ελεύθερο τον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε την Δευτέρα (19-12-2022) ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι και τον σκότωσε στη Θεσσαλονίκη...

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία που υπήρχε, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο κατηγορούμενος. Αντίθετα ο Εισαγγελέας ζητούσε να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, κάτι που δεν εισακούστηκε.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη απο την Εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο αστυνομικός θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία... αλλά, αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μετά από μία τέτοια απόφαση.

«Βράζουν» οι κοινότητες των Ρομά

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της η οικογένεια του θύματος και η κοινότητα των Ρομά ζητούσε δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη» ζήτησε από την πολιτεία ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων και φίλων Τσιγγανικής μουσικής, Βασίλης Παϊτέρης, κάνοντας έκκληση παράλληλα να σταματήσει ο ρατσισμός στους Ρομά.

«Είμαστε κι εμείς Έλληνες» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την κηδεία του 16χρονου Ρομά. «Ψηφίζουμε κι εμείς, θα έρθει η ώρα των εκλογών και θα χρειαστούν τη ψήφο μας» δήλωσε ο Βασίλης Παϊτέρης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη στην οικογένεια του 16χρονου και να τελειώσουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας με θύματα Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρομά ετοιμάζονται για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά από αυτή την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA