Πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά: «Εγκληματίας ο αστυνομικός που πυροβόλησε, έχω πληροφορίες ότι είναι και μέλος της Χρυσής Αυγής...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά: «Εγκληματίας ο αστυνομικός που πυροβόλησε, έχω πληροφορίες ότι είναι και μέλος της Χρυσής Αυγής...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή του αστυνομικού, καθώς και την συνέντευξη του Θεόφιλου Αλεξόπουλου, δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου Ρομά, που τραυματίστηκε βαριά από πυροβολισμό του αστυνομικό, στην διάρκεια καταδίωξης, στην Θεσσαλονίκη, μίλησε την Πέμπτη (08-12-2022) ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά...

Όπως είπε ο Βασίλης Πάντζος, ο οποίος είχε συνομιλία και με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα, «δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου. Ότι μαθαίνουμε είναι από τα μέσα ενημέρωσης».

Έκανε λόγο για «αυξημένα περιστατικά σε βάρος Ρομά τα τελευταία χρόνια» και είπε ότι υπάρχει προκατάληψη ότι οι Ρομά είναι εξ ορισμού παραβατικοί, υποστήριξε πάντως για τον αστυνομικό ότι «με απλή λογική, κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί και πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο». 

«Εδώ μιλάμε για ένα πλημμέλημα. Ξερουν οι αστυνομικοί ότι μιλάμε για 20 ευρώ, θα έπρεπε να λειτουργήσουν αλλιώς οι αστυνομικοί, να μην γίνει καταδίωξη, να μην γίνει χρήση όπλου, να βρουν άλλον τρόπο να σταματήσουν τον 16χρονο», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά συμπλήρωσε ότι:

«Ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα; η πράξη και η δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού είναι εγκληματική, υπάρχουν κανόνες».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA